Happy Hardcore week: Flamman & Abraxas

Tijdens het schrijven van weer een nieuwe Happy Hardcore item luister ik altijd de nummers van de desbetreffende artiest om zodoende in de "sfeer" te komen. Bij het luisteren van liedjes van deze artiest, bloeide de liefde voor de happy hardcore meteen weer op. Flamman & Abraxas hebben op het hoogtepunt van de happy hardcore immers vele fans "Let Me Know" met laten zingen…

Flamman en Abraxis staan bekend als grote hardcore producers. Jongens die ondermeer nummers voor Patrick Jumpen en de Party Animals produceerden.

Maar de dj's staan vooral bekend van hun happy hardcore producties. Deze nummers zijn stuk voor stuk klassiekers geworden. Eind jaren '80 begon het duo met het draaien en produceren van house onder de naam Fierce Ruling Diva. Met deze act vlogen ze de hele wereld over om op te treden, van Mexico tot Rusland.

Totdat in 1995 de remix van Technohead ('I Wanna be a Hippy') een regelrechte wereldhit wordt. Het nummer wordt een regelrechte wereldhit, wat ze veel optredens in het buitenland oplevert. Niet veel later 'ontdekken' ze de Party Animals. Met deze groep scoren de jongens aardig wat megahits.

Het is alleen niet allemaal koek en ei bij de jongens. Als ze samen met schrijver Jan Rot een act voor het songfestival klaarstomen (Double Date) gaat het volledig mis. De twee meiden hebben nog nooit live opgetreden en eindigen met 'Email to Berlin' op de allerlaatste plaats.

Als filmpje uiteraard, Good to go:

Lees ook:Happy Hardcore week: Party Animals
Lees ook:Top 500: Flamman & Abraxas – Good to go
Lees ook:De downloadtip: Jeroen Flamman
Lees ook:Oude glorie: Charly Lownoise en Mental Theo – Hardcore Feelings
Lees ook:Happy Hardcore week: Paul Elstak

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Happy Hardcore week: Flamman & Abraxas

  1. MrWest

    Volgens mij komt er nergens in het nummer de tekst “Let me go” voor, ik denk dat je “Let me KNOW” bedoelt ;) Maar desalniettemin een lekkere plaat.

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen

    Hahaha! Helemaal gelijk! Maar het blijft een super nummer.

      /   Reply  / 
  3. Joch

    opleverT :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>