Happy Hardcore week: Dune

De hele week staat er een nummer op repeat in mijn mp3 speler. Dat is Hardcore Vibes van Dune, een enorm lekker nummer. Met de Happy Hardcore week dus een mooie gelegenheid om Dune is te behandelen. Een Duitse groep, die naast techno en rave ook een vleugje Happy Hardcore hebben gemaakt…

De groep bestaat uit drie vaste leden: DJ Oliver Froning, Jens Oettrich en Bernd Burhoff. Vanaf 1995 treden ze regelmatig op en zijn ze verantwoordelijk voor een aantal zeer populaire producties. De vocalen van de nummers zijn afkomstig van drie zangeressen: Verena von Strenge, Vanessa Hörster en Tina Lacebal.

Tijdens de grote happy hardcore rage in Nederland, scoorde Dune meerdere hits, waarvan Hardcore Vibes, Can't Stop Raving, Rainbow to the stars en Hand in Hand de bekendste zijn.

Na de grote hype behaalde de groep enkel nog in Duitsland bescheiden hitjes. Sinds het aflopen van de hype hebben we in Nederland totaal niks meer van de heren gehoord. Vanaf 2003 is er helemaal geen nieuw materiaal meer verschenen. En dat is erg jammer, vooral als je naar deze productie luistert:

Lees ook:Happy Hardcore week: Paul Elstak
Lees ook:Top 500: Dune – Are You Ready To Fly
Lees ook:Happy Hardcore week: Party Animals
Lees ook:Happy Hardcore week: Nakatomi
Lees ook:Oude glorie: Nakatomi – Sing

1 Reacties // Reageer

One thought on “Happy Hardcore week: Dune

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>