Film over grootste fake in dancehistorie

O shit, dit gaat helemaal mis...Misschien is het achteraf geklets, maar de onzekere blik op het fotootje hiernaast verraadt veel van wat door deze mannen heenging toen ze een grammy kregen voor beste nieuwe artiest in 1990.
Nu nemen we de Grammies (en dan vooral de danceaward) toch al niet serieus, maar dat fake-act Milli Vanilli er een kreeg, was toch een van de pijnlijkste missers in de Amerikaanse pophistorie (zie video verderop). Het verhaal is bekend: het duo kon dansen als de beste  maar zingen ho maar. Volgens hun manager geen probleem: gewoon playbacken, dan zorg ik wel dat echte zangers de cd volzingen. Toen na 30 miljoen verkochte singles en elf miljoen albums het geheim uitkwam, brak de hel los.

Lees ook:
- Madonna en Justin winnen dance Grammy's
- Grammy Awards: Nederland doet niet mee

De twee moesten hun grammy inleveren en werden in een klap het grootste lachertje van de muziekwereld. Dat kwam hard aan. Pilatus, de linker op de foto raakte aan lager wal en overleed in 1998 aan een overdosis alcohol en drugs. Een dramatisch verhaal dus, dat nu verfilmd gaat worden. Het overgebleven lid Fabrice Morvan werkt ook mee.

Hieronder de uitreiking van de bewuste Grammy inclusief optreden (let op dat dansje!) en de twee grootste hits van de heren. Girl I'm gonna miss you en Girl you know it's true.

Girl you know it's true


Girl I'm gonna miss you

Lees ook:Q-Base 2007, de filmpjes
Lees ook:Vanilla Ice zit aan de grond
Lees ook:Onbegrijpelijke samenwerking Daft Punk en Kanye West
Lees ook:Koop een platenspeler bij de Hema
Lees ook:Paul Oakenfold verkoopt optrekje in Hollywood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>