Onbegrijpelijke samenwerking Daft Punk en Kanye West

Het nummer is eind vorig jaar al gemaakt en ik heb het vast weleens in mijn ooghoeken voorbij zien komen op tv, maar vandaag drong het pas echt tot me door. Daft Punk heeft samengewerkt met Kanye West. Bah.

Mijn oog viel ineens op het filmpje van het optreden tijdens de afgelopen Grammy-uitreiking, van Kanye West met het nummer ‘Stronger’. Waar een sample van het nummer ‘Harder, Better, Faster, Stronger’ van Daft Punk in zit verwerkt.

Speciaal voor deze gelegenheid kwam het zelfs tot hun eerste tv-optreden ooit!

Alles voor het geld en de roem, of vinden ze het echt leuk?

Zelf snap ik er namelijk niks van.  Het enige leuke aan dit nummer van Kanye West zijn de stukjes van Daft Punk die er in zitten. Typisch genoeg won Kanye ook nog eens een Grammy (Best Rap Solo Performance) met dit nummer. Ik snap het niet. Echt niet.

De heren van Daft Punk hebben zelfs gezegd vereerd te zijn dat Kanye West ze heeft gevraagd. Tsss. Dit soort fratsen hebben de nummers van Daft Punk toch helemaal niet nodig. Een leuke parodie op zijn tijd, da's een ander verhaal.

 

Daarom hieronder wat filmpjes als vergelijkingsmateriaal.

 

Het optreden tijdens de Grammy’s:

‘Kanye West-Stronger’;

 

‘Daft Punk – Harder, Better, Faster, Stronger’:

 

Daft Punk’s eigen remix van ‘Harder, Better, Faster, Stronger’:

 

Lees ook:Kanye West sampled Daft Punk of toch niet?
Lees ook:Filmpjes: Grand Theft Auto 4, Kanye West en Daft Punk
Lees ook:Daft Punk presenteert eerste fanmade video
Lees ook:Daft Punk: de samples ontrafeld
Lees ook:Daft Punk helm te koop

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Onbegrijpelijke samenwerking Daft Punk en Kanye West

 1. PP

  Bull-shit… als je niet van rap houdt, prima. Maar dat maakt het m.i. niet onbegrijpelijk als iemand dat wel trekt. Kanye is een goede rapper met een gladde flow, bovendien zijn de producties altijd erg goed. Ik kan me dus voorstellen dat Daft Punk met hem samen wil werken.

    /   Reply  / 
 2. jelle

  Ik mag niet klagen dit optreden met Kanye West en Daft Punk is supervet!

    /   Reply  / 
 3. Bas

  Wát een bull shit. Ik ken geen rapper die een nummer zo onwijs heeft veranderd dat ik ook van de “andere” versie ben gaan houden. Kanye rapt presies in dezelde maat als het nummer en geeft het een aparte dimensie. Daft Punk laat met dit nummer zien, niet zo zeer in het Tiesto hoekje te zitten, maar juist alle kanten op kan (lees Fat Boy Slim, lees Electro meets Urban). Onwijs kortzichtig om dit nummer als troep af te doen.

    /   Reply  / 
 4. Sean

  Kanye West moet juist vereerd zijn dat ie met Daft Punk mag samenwerken! Vind niet dat Kanye iets toevoegd aan deze plaat…

  “Kanye rapt presies in dezelde maat als het nummer en geeft het een aparte dimensie. “
  Ja zo kan ik het ook, gewoon de pitch omlaag :-( alle energie is eruit

    /   Reply  / 
 5. Katja

  @PP en Bas: ik heb niks tegen rap hoor en vind dit nummer ook geen troep.
  Maar vind dit nummer gewoon een beetje zonde van het Daft Punk-nummer.
  @ Sean: precies, jij begrijpt me :-)

    /   Reply  / 
 6. Bas

  Plus daarbij denk ik dat Kanye er voor gezorgd heeft dat Daft Punk bij een ander publiek nu ook populair is. (Aan de andere kant weet ik niet of ik dáár zo bij mee moet zijn ;) )

    /   Reply  / 
 7. marko

  OMG STFU als daft punk het niet leuk vond met hem same te werke dan hadde ze toch nooit gezegd dat hij de sample kon gebruike? je ziet het gewoon verkeerd het is gwn een mooie samewerking tusse 2 mooie artiesten en kanye liet daft punk toch ook in -stronger zien?? dus niks om over te zeure

    /   Reply  / 
 8. thomas

  inderdaad, wat een bullshit. jij moet eens je horizon gaan verbreden qua muziek. kanye west heeft ontiegelijk veel producties achter zijn naam staan, van soul tot dance, van jazz tot hip hop. als je nou eens veder kijkt dan je neus lang is zou je misschien zijn meer gaan respecteren. dit is echt het grootste bullshit post ooit. en waarom zet je het op je blog ? je mag je mening ook voor je houden en niet met andere mensen delen ?
  ” Kanye West moet juist vereerd zijn dat ie met Daft Punk mag samenwerken! Vind niet dat Kanye iets toevoegd aan deze plaat…”
  oke dus jij zegt hier dat ie niets toevoegd ? volgens mij voegt hij de drumms toe, de kicks, snares, lyrics en vast nog wel meer. en kijk nou eens wat bas zegt. hij zegt dat daft [unk nu ook meer populairder kan worden onder de hip hop scene bijvoorbeeld. dat is toch ook mooi ? hoe meer fans hoe meer vreugde. en denk niet alleen aan kanye west die daft punk gesampled heeft, luister ook maar eens naar Busta rhymes – touch it. wat klinkt dat beter busta of kanye ? zeg het maar

    /   Reply  / 
 9. Katja

  @ Thomas: mijn mening voor me houden op mijn eigen blog hier?
  (en je hebt geen weet van hoe breed mijn muzieksmaak is verder. Vind dit nummer echter gewoon niks. En het origineel van alleen Daft Punk veel en veel mooier. Maar goed, dat is mijn mening. Jij hebt duidelijk een andere.)

    /   Reply  / 
 10. Sean

  @ Thomas: natuurlijk voegt Kanye wat toe aan de plaat, de vraag is of het nummer er ook beter van wordt? Ik vind van niet. Maar zal die plaat van Busta eens opzoeken, wellicht is die combi wel geslaagd!

    /   Reply  / 
 11. Chris van Hattem

  ‘Ye probeerd een andere ‘swing’ te geven aan hiphop, Daft Punk zijn geniale artiesten, al houdt niet iedereen ervan.
  Het is dus vrij gewaagd om het te doen.
  Deed ‘ie het voor het geld dan ging hij wel met my man Timbo in zee, die slikt iedereen momenteel.

    /   Reply  / 
 12. marrk

  Daft Punk en Kanye West zijn allebei grote en goeie artiesten, maar een beetje in hun eigen genre. Er is wel overlap tussen en die overlap wordt in dit nummer gebruikt toch? Ik vind het wel een geslaagde collabo eigenlijk, voorzover ik van compromissen hou.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>