Sander van Doorn verschuilt zich niet meer

Dj Sander van Doorn heeft bijna al zijn aliassen van zich afgeschud. Alhoewel, Sander van Doorn is zelf ook een pseudoniem voor de dj, die 27 jaar geleden geboren werd als Sander Ketelaars. Maar: geen Sandler, Filterfunk of Purple Haze meer.  

Dat zegt de Eindhovenaar in een interview met Spits. "Ik maakte verschillende stijlen muziek. Met Filterfunk ging ik bijvoorbeeld de kant van house op, Sandler was meer uptempo trance. Ik vond dat de koper moest weten wat hij kocht. En dat een bepaalde naam altijd voor eenzelfde stijl stond."

Het produceren onder verschillende namen biedt de mogelijk om redelijk anoniem te klooien met andere genres. Toch was voor Van Doorn het kiezen voor één naam vooral een praktische. "Van elk project wordt een opvolger verwacht. Dat zou betekenen dat ik aan meerdere vervolgplaten tegelijk moet werken en dat lukt me niet. Bovendien leggen de meeste mensen inmiddels het verband wel tussen de verschillende namen. Ik heb altijd als Sander van Doorn gedraaid en in die stijl kan ik me zelf uiteindelijk het beste vinden. Het is ook handiger en eenduidiger om één naam te promoten." 

Van Doorn is niet bang om zijn muzikale mogelijkheden door zijn keus in te perken."Mijn laatste track Grasshopper doet het momenteel heel erg goed bij uiteenlopende dj's. Niet alleen Tiesto en Sasha, maar ook Deep Dish, Steve Angello en Roger Sanchez draaien 'm."

Hier Message in a Bottle van wijlen Filterfunk

En de Arctic Monkeys op zn Van Doorn's

Lees ook:Sander van Doorn @Escape aftermovie
Lees ook:De downloadtip: Sander van Doorn live!
Lees ook:De downloadtip: Sander van Doorn
Lees ook:Full On Ferry week: Sander van Doorn
Lees ook:Filmpjes: Miami Winter Music Conference ten einde, nu het beeldmateriaal!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Sander van Doorn verschuilt zich niet meer

 1. dj djako

  ja sander ik denk dat het zowizo niet makelijk is om zich in diverse stylen zich te bevinden als producer.ik zeg altyd waar je hart ligt zul je het beste scooren.en dan maakt de styl niet veel uit .ik heb zelf als producer het probleem dat ik altyd met een omweg terug bij e zelfde styl uitkom .wij zijken alvast uit naar nieuwe sound succes sander .dj djako alias jan kokx 13 jaar reusel grootste wens worden zoals jou.

    /   Reply  / 
 2. dj djako

  ha er sttat een flinke fout in het voorgaand bericht het is kijken en niet zijken sorry ik moet beter lezen voor ik door enter groetjes sander afz jan kokx reusel nb

    /   Reply  / 
 3. Lucienne

  Hoi Sander, weet niet of dit de plek is voor mijn reactie, maar ik vind je muziek razend goed. Welke stijl het ook is, wat jij er in stopt is uniek. Goed om als Sander naar buiten te treden.
  Ik ga t volgen!
  xx Lucienne

    /   Reply  / 
 4. jeroennetherlands

  Greeetz

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>