Toppers van de week: Hardsoul

Een tijdje terug was ik aan het zoeken naar een vet festival filmpje van afgelopen jaar mét zon. En dat is soms best lastig. Na een tijdje kwam ik het filmpje van Hardsoul tegen. Het collectief van de broertjes van Bueren sloeg zo hard bij mijn speakers in dat, dat maar een ding kon betekenen. In de koudste dagen van het jaar zijn Roog en Greg van Hardsoul de ‘Toppers van de Week’.

Hardsoul bestaat uit een vaste samenstelling plus een aantal sessie artiesten. Het vaste duo bestaat uit de broertjes Rogier en Greg van Bueren (ook wel Roog en DJ Greg). Daarnaast wordt het duo ook ondersteund door percussionist Glen Helder (ja die volgesnoven ex-voetballer), Dorothy Sherman en MC Mitch Crown.

Met hun typische soulful house wisten ze menig dansvloer op zijn grondvesten doen trillen. Hardsoul is al bezig sinds 1997 en verkreeg een internationale doorbraak toen hun plaat ‘Back Together’ een grote hit werd. In 2003 verscheen de productie met vocals van Ron Carrol.

Intussen hebben de heren ook een eigen label genaamd ‘Hardsoul Pressings’. Waar haald Roog in godsnaam de tijd vandaan. Heeft hij al een imposante solo carrière, ook met Erick -E in Housequake is hij keihard bezig. Desondanks hoop ik, ook komende zomer weer net zulke geniale dingen te zien/horen als onderstaand:

Lees ook:Soulful house terug van nooit weggeweest
Lees ook:Roog en Erick E: Housequake Volume 2!
Lees ook:ADE week: Defected in the House
Lees ook:Wat was het eerste house-nummer?
Lees ook:The Martinez Brothers komen weer naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>