Wat was het eerste house-nummer?

House bestaat inmiddels al bijna dertig jaar. Lang genoeg om de historie eens te onderzoeken en te beschrijven. Er verschenen al boeken en er zijn documentaires uitgebracht. Alleen al over de Rotterdamse scene zijn er bijvoorbeeld twee films: De Beats van de Binnenweg en Hard voor de Hal terwijl Dutch Influence Nederlandse dj’s volgt!

Echter een van de meest ultieme en basale vragen is nog nooit beantwoord: Wat was het eerste house-nummer? Een lastige vraag om te beantwoorden blijkt uit de trailer voor de film The House that Chicago Built. Deze documentaire van pionier Lil Louis, verantwoordelijk voor een van de eerste house-hits met French Kiss, komt binnenkort uit. In de teaser zijn onder meer Armin van Buuren en Hardsoul (Rogier van Bueren, beter bekend als Roog, en zijn broer Greg van Bueren) te zien naast grootheden als Kenny Dope, Louie Vega en Pete Tong. Allen hebben er moeite mee de vraag te beantwoorden!

Ook Hardsoul mag aangeven welk nummer aan de basis van house stond!

Ook Hardsoul mag aangeven welk nummer aan de basis van house stond!

Uit de teaser blijkt dat nog vele andere Nederlandse artiesten antwoord proberen te geven op die alomvattende vraag zoals Chuckie, Leroy Styles, Fedde Le Grand, Bassjackers, Gregor Salto, Nicky Romero, Shermanology, Chocolate Puma, The Flexican, Melly Mel en Real El Canario!

Ook pioniers en hedendaagse house-helden als David Guetta, Farley Jackmaster Funk, DJ Pierre, Cajmere, Terry Hunter, Ashley Beedle, Kode9, Loefah, Peven Everett, Ron Carroll, Mark Moore, Funkineven, Benji B, Osunlade, Boddika, Ben Ufo, Dimitri from Paris, DJ Gregory, Rainer Truby, D’Julz, DJ Yellow, Luke Solomon,  Karizma, Spinna, Theo Parrish, Todd Terry, Derrick Carter, Erick Morillo, Derrick May, Barbara Tucker, Mr. V, Avicii, Mark Knight, Basement Jaxx, Frankie Knuckles, Marshall Jefferson, DJ Rush en Larry Heard zijn geinterviewd!

Lil Louis belooft in de film het volledige verhaal te vertellen. Van de oorsprong in Chicago tot de huidige wereldwijde populariteit van EDM!

Lees ook:Toppers van de week: Hardsoul
Lees ook:Soulful house terug van nooit weggeweest
Lees ook:Chuckie, The Partysquad, Michel de Hey en Benny Rodrigues toegevoegd aan line-up DanceFloat
Lees ook:House-pionier Frankie Knuckles overleden op 59-jarige leeftijd
Lees ook:Gratis digitaal uitlenen muziek blijkt succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>