The Chemical Brothers naar Nederland

The Chemical Brothers brengen voor het eerst in twee jaar weer een bezoek aan Nederland. Op 29 juni 2007 geeft het duo Tom Rowlands en Ed Simons een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Organisator Mojo heeft dinsdag bekendgemaakt dat de kaartverkoop zaterdag begint. Het debuutalbum van The Chemical Brothers, Exit Planet Dust, werd lovend ontvangen. De naam van dit in 1995 uitgebrachte album verwees naar hun vorige naam Dust Brothers, de naam waarvan ze om juridische redenen afscheid moesten nemen. De grootse hit van dit album is Leave Home.
Hun laatste album Push the Button verscheen in januari 2005. De van dit album afkomstige hit Galvanize behaalde de top 10 in de Nederlandse hitlijsten. Een nieuw album moet in het voorjaar van 2007 uit gaan komen.

Hieronder geen grote hit, maar één van mijn persoonlijke favorieten op clipgebied: Star Guitar. Deze clip is geregisseerd door Michel Gondry, die later de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind zou gaan maken.

Lees ook:Great Britain week: the Chemical Brothers
Lees ook:Lily Allen krijgt een Chemical Brothertje
Lees ook:Top 500: Chemical Brothers – Block Rockin’ Beats
Lees ook:Nieuw album Junkie XL aanstaande!
Lees ook:The Chemical Brother-helft wordt geen vader en is weer vrijgezel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>