Audio Bullys: Over het paard getilde losers

Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.
Je kunt ook muzikant zijn. Alhoewel zelfs die term misschien nog teveel eer is voor de zogenaamd stoere jongens van de Audio Bullys. Geheel in stijl (ze staan bekend om hun belabberde optredens) hebben ze afgelopen zaterdag een hele zaal vol fans laten stikken. In de Eindhovense Effenaar kwamen ze veel te laat opdagen, brabbelden ze apestoned wat in de microfoon en hielden ze het een krap uur later alweer voor gezien. Daar maakten ze geen vrienden mee, zo valt af te lezen uit de reacties. De Effenaar kwam zelfs met een officiële verontschuldiging.

Beste mensen,

Naar het publiek te oordelen én op basis van wat we zelf van de ‘show' vonden, kunnen we niets anders dan concluderen dat het optreden van de Audio Bullys op 13 oktober jl. in de Effenaar vér beneden peil was. Op alle fronten.

Ten eerste begon de show te laat. Reden daarvoor was dat de band exact op het ‘showtime' tijdstip (21.30 uur) in de Effenaar aankwam. Met veel pijn en moeite heeft de Effenaar crew ze vervolgens binnen een half uurtje het podium weten op te krijgen. En dan het zeer korte optreden. De bandleden hielden het na een krap uurtje voor gezien. Van de Effenaar hadden ze gerust nog een uur aan hun performance vast mogen plakken. Maar ja, je kunt de heren slechts aan hun capuchons weer het podium opsleuren… En dan de kwaliteit van het optreden zelf. Die was natuurlijk verre van goed te noemen. Slecht zelfs. Nu is de Effenaar niet verantwoordelijk voor de prestatie die artiesten neerzetten. Redelijkerwijs wordt een prestatie naar behoren verwacht als een artiest van een bepaald kaliber wordt geboekt. Het begrip ‘naar behoren' is echter relatief en de band kan hierop dan ook niet keihard afgerekend worden. Een en ander zal echter vanuit de Effenaar zéker worden kortgesloten met het tourmanagement en het boekingskantoor. Wellicht volgt later nog een verklaring van de band op onze website, maar reken daar niet al te hard op…

Ondanks het feit dat de Effenaar als organisatie weinig valt aan te rekenen, willen we toch onze oprechte excuses aanbieden aan de mensen die afgelopen zaterdag ontevreden huiswaarts zijn gekeerd. Eens te meer omdat de concerten en dance avonden die we programmeren normaliter altijd van een kwalitatief hoog niveau zijn.

Ondanks deze mindere ervaring hopen we de teleurgestelde AB bezoekers in de toekomst toch nog terug te zien in de Effenaar, bij een programma dat ongetwijfeld wél een glimlach op het gezicht zal toveren!

Met nogmaals onze welgemeende excuses,

Vriendelijke groeten,
Patrick Clerkx
Hoofd Marketing en PR

Lees ook:Knokken op Sensation Black
Lees ook:Tiësto komt naar Nederland!
Lees ook:Het is over en uit met Top of the Pops
Lees ook:The Knife kan maar beter geen interviews geven
Lees ook:Tiësto cancelt optreden op Amsterdam Dance Event

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Audio Bullys: Over het paard getilde losers

  1. el-g

    wilde gisteren naar ze toe in Utrecht maar was beetje ziekjes…acheraf dus blij dat ik niet ben gegaan!

      /   Reply  / 
  2. J-Roen

    Onzin, je mag balen dat je niet gegaan bent! In Utrecht zetten ze gewoon een strak optreden neer, net als de andere avonden van wat ik gelezen heb.
    Dat t in Eindhoven mis ging is vervelend, maar dat betekent nog niet dat ze nooit een goed optreden weggeven en maar ‘losers’ zijn, beetje kortzichtig..

      /   Reply  / 
  3. LL

    Vond het in Nijmegen ook niet zo goed. Ben zelfs eerder weggegaan.

      /   Reply  / 
  4. Galadriël

    Ik heb ze op Sensation White in gezien, toen was het ook al een regelrechte aanfluiting.

      /   Reply  / 
  5. Joerie

    Same here! Bij mij was t tranentrekkende optreden op Indian Summer.
    Prutsers zijn het…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>