Het is over en uit met Top of the Pops

De Nederlandse editie van Top of the Pops houdt er binnenkort mee op. Het einde van de roemrijke Britse editie heeft de BNN-variant uiteindelijk toch de nek om gedraaid.

Afgelopen zomer hield de BBC het voor gezien met het muziekprogramma dat tientallen jaren draaide en alle wereldsterren op het kleine podium kreeg. Dat zorgde natuurlijk voor vragen over het voortbestaan van de Nederlandse editie. Die liep echter geen gevaar, zei BNN toen. Maar met het wegvallen van de Engelse versie, ontbreken ook de broodnodige ‘geleende’ beelden van artiesten die bij de BBC optraden. Toch jammer dit, het was een heel apart programma.

Ik had persoonlijk wel altijd wat moeite met het fake-gehalte van de optredens. Veel playback en een immer juichend publiek, dat wonderlijk genoeg de meest uiteenlopende artiesten even enthousiast ontving.

Je zag ze springen bij Basshunter (zie foto), met aanstekers zwaaien bij Katie Melua en meezingen bij Marco Borsato. Dat was natuurlijk knap werk van de floormanager (laat die handjes zieeeeeeen!), maar ik vond het ook altijd iets genants hebben.

Desalniettemin, leuk om naar te kijken en altijd weer interessant om te kijken hoe dance-acts hun podiumprobleem oplosten. Dansers erbij, springen achter de draaitafels, iedereen bedacht weer wat anders.

Lees ook:Marco V sluit eerste editie Scheldepop af
Lees ook:Defqon 1 2007: de filmpjes
Lees ook:Foto’s: Modderworstelende meisjes op Glastonbury
Lees ook:Video: David Guetta vs The Egg
Lees ook:Q-Base 2007, de filmpjes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het is over en uit met Top of the Pops

 1. Vaarwel

  ik denk dat twee minuten stilte wel op z’n plaats is.

  gelukkig kan je soms nog wel bij de ZDF Cultnacht naar lekker foute glitterdisco kijken, nog een troost.

  BNN moet gewoon The DJ’s gaan uitzenden!

    /   Reply  / 
 2. Cyril

  haha, bedankt voor de tip. Glitterdisco, dat klinkt goed. Wanneer is dat te zien?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>