Gepakt met pillen, wat nu?

verlepte kopBen je voor de vierde keer gepakt met een handvol pillen helemaal klaar met het conservatieve drugsbeleid van Balkenende en co?
Vanaf nu heb je iets om terug te zeggen als je op een feest gepakt bent door een smerige 'stille' met een te lelijk bomberjack en zwarte Mephisto schoenen. Éen blik op Tolerantie.nu en je lult zo'n bijdehand agentje volledig klem. Waar moet je zoal op letten als hij je arm op je rug draait?

- Vraag direct naar de legitimatie van de undercover-agent, wat zijn naam of stamnummer is en de reden van aanhouding
- Blijf vriendelijk en rustig, maar laat je niet intimideren. Je hebt het recht met respect behandeld te worden!
- Verklaar geen dingen die je niet wilt verklaren
- Je hebt recht op een aparte ruimte als je je moet uitkleden
- Lees het proces verbaal goed en schrijf erbij wat je mist of waarom je het eventueel niet ondertekent
- Betaal de boete niet direct maar wacht op de acceptgiro…
- want dan heb je tijd om na te denken of je bijvoorbeeld een klacht in wilt dienen of een (gratis) advocaat in wilt schakelen. De kosten van een advocaat worden bij een laag inkomen vergoed door de overheid.

Meer drugsnieuws hierrr

Lees ook:Klachten over politie op feesten stromen binnen
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe blogster
Lees ook:GHB drogering, vrijwillig of ongewild?
Lees ook:Awakenings in 2008 naar Eindhoven
Lees ook:Video: DJ Porny – Me So Horny (jumpstyle edit)

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Gepakt met pillen, wat nu?

  1. Een jonge christen

    Je bent gewoon supertriest als je drugs nodig hebt op een houseparty! Ik geef de politie gewoon gelijk, keihard aanpakken die dopehoofden. Er gaan teveel jongeren kapot aan xtc en cocaine. Wie niet luisteren wil moet maar voelen!

      /   Reply  / 
    1. killa

      hangt af vandiegene of tie wel weet wat xtc met je doet en waar je op moet letten. als een dolle dwaas pillen slikken is geen optie natuurlijk. maar alcohol verneukt netzo hard je systeem als drugs en toch drinken jullie het met avondeten of met voetbal kijken of i.d.

      PIK

        /   Reply  / 
  2. Andy

    Er gaan meer jongeren kapot aan autorijden onder invloed. Ik zie zelden alcoholcontrole na feesten. Politie legt de aandacht op een onderwerp waar relatief gezien nauwelijks problemen ontstaan. Verdiep je eens in de prevalentiecijfers van druggebruikende jongeren op houseparties in relatie tot de ontstane gezondheidsrisico’s, deze zijn nihil. Goede voorlichting zoals unity geeft draagt bij aan meer verantwoord gebruik en het voorkomen van onnodige gezondheidsrisico’s. check http://www.unitydrugs.nl.

    Daarnaast ben ik benieuwd, wie doe je kwaad wanneer je een pilletje slikt?

    Tot slot geeft geen enkele situatie aanleiding tot veroorloofd misdragen van politieambtenaren, iedereen heeft het recht met respect te worden behandeld, ook de door jou genoemde ‘dopehoofden’ zijn net als jij, volwaardige mensen!

      /   Reply  / 
  3. DJ Chris

    De politie kan opdonderen met hun strengere drugsbeleid. Ik gebruik zelf niks, maar het is te idioot voor woorden dat die agentjes nu ook al denken zomaar mensen van de dansvloer te kunnen plukken, waartegen ze niet eens bewijzen hebben. En mensen die het wel gebruiken die zijn verandwoordelijk voor zich zelf vind ik, zolang ze een ander maar niet tot last zijn. Maar alcohol maakt veel meer kapot dan drugs.

      /   Reply  / 
  4. Menno

    @ jonge christen;

    Waarom supertriest als je een pilletje gebruikt? Als je maat kan houden is er niks aan de hand toch? En het overgrootte deel die gebruikt kan dat echt wel, en gebruiken iets omdat het toch net iets ‘extra’s’ geeft, en zullen zich ook wel vermaken zonder.

    En het drugsbeleid op feesten gaat nergens over . Verschil is dat je het beter zult verstoppen en even goed opletten waar je wat neemt. Af en toe wordt er dan eens iemand uitgegooid, maar reken maar dat hij hier niet van zal leren (en terecht, je bent alleen maar gefrustreerd en zult niet inzien dat je ‘fout’ zat).

    Ben benieuwd naar het beleid zaterdag @ Awakenings. Ik zal mn snoepjes iig niet vergeten ;-)

      /   Reply  / 
  5. Hans

    xtc bungelt ver onderaan in de top 20 van meest verslavende genotsmiddelen. Alcohol en tabak staan (geloof ik) op plaats twee en drie. Politie zijn ook maar ambtenaren; die doen liever weinig dan teveel. Dus pilletjes jagen kost minder moeite dan iemand n blaastest af te laten nemen!

    en overigens: TE is altijd teveel… dus gebruik met mate en ken je grens.

      /   Reply  / 
  6. Jonge christen

    @ Menno. Ga jij maar fijn snoepjes eten. Als we aan de hemelpoort staan, dan mag ik naar binnen en jij niet.

      /   Reply  / 
  7. Daan

    Hmmm…ook streng deurbeleid in de Hemel?
    Haha! Ik denk dat je vergeten bent wat je geloof vertegenwoordigt, “Jonge Christen”.
    Naastenliefde, tolerantie: ik zie er weinig in terug bij jou.
    Maar leg eens uit, hoe zit dat dan met de zero tolerance mbt drugs in de hemel? Mogen pijnstillers wel? Wordt er een oogje dichtgeknepen bij het gebruik van medicinale marihuana?
    We zijn benieuwd

      /   Reply  / 
  8. te grappig

    hahah gister nog larry flint gezien wat hij
    uit naam van god heeft gedaan en welke pijnstillers hij en zijn vriendin $30 000 permaand drie jaar lang als het er niet 5 waren pilletjes (tegen de pijn naar binnen hebben gewerkt) medicijn

      /   Reply  / 
  9. pokkejong

    Het is wel leuk hoor dat sprookje over god en al die andere pipo’s en schandalig dat daar dure clubhuizen voor zijn. Maar geloof je er echt in? ‘Elk geloof zegt dat alle andere geloven bijgeloven zijn’, dus je bent bij een club die gewoon de waarheid niet verteld aan jou, dat is oa dat wij voortkomen uit de evolutie. Elk mens heeft recht op zijn eigen leven, je helpt wel junkies op de wallen in de winter met soep en brood. Dus leven en laten leven, zo ook jij als ‘suprieur, zuiver, perfecte en zelf ingenomen’ christen.

      /   Reply  / 
  10. bobbie

    moet ieder toch voor zich zelf wete !!!wie ben jy !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>