Zwitserse dj’s moeten gaan dokken

Mooi land hoor, maar die dj Bobo?Dat Zwitsers prima met geld om kunnen weten we al een tijdje. Het is er stinkesduur en de banken stromen over van crimineel geld. Het mag dan ook geen verrassing heten dat deze groene-weiden-steile-bergen heilstaat ook dj's weet te plukken. Volgens een nieuwe wet moeten dj's die met MP3's werken jaarlijks maar liefst 3125 euro afdragen aan de staat. Dat is geen kattenpis, denken wij zo. Dat is 260 euro per maand! Maar gelukkig krijgen de muzikanten dan wel hun geld, horen we je denken. Nou dat is nog maar de vraag.
Want waar gaat het gecollecteerde geld heen? Juist, naar EMI, naar Warner, Universal, Sony. Het is maar te hopen dat de muzikanten daar wat van terugzien. Het rare aan de wet, is dat het niet uitmaakt of de mp3's van een eigen plaat geript zijn, legaal gekocht zijn of illegaal gedownload.

Maar goed, Zwitserse dj's. Aan wie moeten we dan denken eigenlijk? Wij weten er niet zo een twee drie een aantal op te noemen. Slechts een naam komt bij ons op en dat is een diep treurig eurodance-type: Dj Bobo. Kennen jullie deze nog ! nog ! nog? Freedohohom!

Klik hier voor meer video's!

Lees ook:10-jarig meisje aangeklaagd voor illegaal downloaden
Lees ook:Nog tien bezoekers Awakenings vast
Lees ook:Geef geld voor de snor van Fedde
Lees ook:Eerste downloadsite sneuvelt
Lees ook:De Duiveltjes: kiezen voor en door muzikanten

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zwitserse dj’s moeten gaan dokken

  1. DJ-Chris

    Eerst even dit : Met eurodance is dus helemaal niks mis !!! en met DJ bobo ook niet!!! Was er wel iets mee mis geweest, dan had hij hier ook geen hits gescoort. dus met de stelling “een diep treurig eurodance-type” ben ik het zeer oneens. En met dat (zwitserse) gezeur over mp3′s ook. Altijd maar die regeltjes, regeltjes en nog eens regeltjes. Ik heb zelf als DJ lak aan dat gezever met die regels!

      /   Reply  / 
  2. AdrianT

    belachelijke wet, waarom is de muziekindustrie altijd tegen de innovatie??
    Lep op, er is nog een heel goede zwitserese DJ – namelijk Danny Freakazoid (discount, teken…) – zeer belovend, uit Zuerich!!

      /   Reply  / 
  3. Jan

    en nog twee die altijd op bitte ein beat stonden, Dave 202 & Phil Green, 2 hardstyle producers die meerdere malen op bitte ein beat stonden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>