Rotterdam maakt openbaar vervoer belachelijk

Ik viel vanmorgen bijna van mijn treinbankje toen ik het volgende bericht in de Metro las. Rotterdam gaat definitief 29 januari over op de chip kaart, daarnaast zal twee maanden later ook de strippenkaart in Amsterdam verdwijnen. En dat terwijl niemand nog een uitsluitsel kan geven wanneer iedereen zijn ov chip kaart op de mat heeft liggen. Zodoende moeten studenten, wanneer ze het kaartje nog niet in huis hebben, eerst een tijdelijk bewijs ophalen om de poortjes te openen.

Daarnaast wordt het voor de notoire stappers een hel om met de metro naar, pak ‘m beet, de Ahoy of Maassilo ‘s nachts te reizen. Niet gemakkelijk een kaartje 5 seconde voor vertrek kopen, maar men dient in bezit te zijn van een OV-chip. Dus spontaan Rotterdam afreizen zit er voorlopig niet in, eerst maar eens op zoek naar een OV-Chip kaart. Zonder dat hier gefraudeert mee wordt, want dat schijnt ook nog te kunnen.

Lees ook:Video: Hot Chip – Ready For The Floor
Lees ook:Full On Ferry week: de Ahoy
Lees ook:‘Rotterdamse clubscene is dood’
Lees ook:2 Halen, 1 Betalen: Pacha NYE voor marktprijzen
Lees ook:Faithless geeft show in Gelredome

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Rotterdam maakt openbaar vervoer belachelijk

  1. johan

    ALS JE NU EENS GEWOON EEN KAARTJE IN DE AUTOMAAT KOOPT VOORDAT JE HIER GAAT MEKKEREN OVER EEN OV KAART

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen Auteur

    Als je nu eens je capslock uit doet en goed leest waarover ik het heb. Vroeger kon je nog netjes een metroticket halen als je met de metro wou reizen. Nu móet je in het bezit zijn van een ov chip kaart, waardoor de mensen zonder ov chip niet ‘s nachts meer met de metro kunnen reizen.

      /   Reply  / 
  3. ric

    Grootse onzin… Het is gewoon mogelijk om op de stations uit de automaten een ov chipkaart te trekken…

      /   Reply  / 
    1. Bas Nelen Auteur

      Als dat waar is, dan zou dat goed nieuws zijn, maar waar dit artikel op gebaseerd is, staat dat dat niet mogelijk zou zijn.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>