Topper van de week: Ben Sims

Okee ik ben helemaal over! Ik had de afgelopen tijd al onwijs veel over Ben Sims gehoord, filmpjes gezien, live sets gedownload en ga zo maar door. Maar toch presteerde ik het Ben al twee keer mis te lopen. Gelukkig kreeg ik afgelopen zaterdag een herkansing. En hoewel die maar vrij kort was, wist ik een ding zeker, al moet ik naar België of Duitsland reizen: Ben Sims ga ik volgend jaar voor de volle tijd van zijn set een keertje kijken.!

Hoewel de technoscene jarenlang in de handen heeft gelegen van Duitsland, ontwikkelt de sound zich steeds internationaler. Dat is te zien aan een populaire Dave Clark, Jeff Mils, Joris Voorn en Juan Atkins. Stuk voor stuk top producers/dj’s die hun eigen sound kwijt konden in techno.

Ben Sims past ook precies in dat rijtje. Geboren als Ben Stocker in Engeland heeft deze dj een heuse cultstatus opgebouwd. Bijnamen die aan hem worden gegeven zijn ’3 deck master’, ‘the human ableton’ and ‘the machine’. Een behoorlijk compliment dus, als je zo genoemd wordt. Sinds zijn eerste optreden op Awakenings in 2000 is Ben Sims niet meer weg te denken onder de Nederlandse fans. Daarna stond hij jarenlang op andere Awakenings feesten en festivals, maar ook op I Love Techno, Dance Valley en Lief Festival.

Zijn lijst met remixes en producties is tegenwoordig ongekent. Wat een enorme waslijst. Daar staan ook een aantal échte klassiekers op, zoals ‘Dancing’ en ‘Love Picks Me Up’.  Voor meer info verwijs ik graag naar de MySpace van Ben, die helemaal vol staat met filmpjes en muziek!

Lees ook:Awakenings Detroit technoweekend uitverkocht
Lees ook:Tien jaar Awakenings: de filmpjes
Lees ook:Best dj of 2008 week: Techno
Lees ook:Filmpjes: In Qontrol 2008
Lees ook:Awakenings pakt gruwelijk uit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>