Filmpjes: Film Wilders, Fitna..Faint?

wildersWaarom ik over Geert Wilders schrijf in een danceblog? Misschien alleen al om de hele stoelendans die momenteel rondom zijn persoon en film speelt. Is het iemand opgevallen dat als je de letters 'Fitna' in een andere volgorde zet je dan 'Faint' krijgt?

Enkele vertalingen van faint volgens mijnwoordenboek.nl: onduidelijk, vaag, flauw, mistig, ziekelijk..en zo zijn er nog talrijke vertalingen van niet al te positieve aard te vinden. Is dit een bewust anagram, of een toevalligheid die misschien wel treffend het karakter van zijn komende film weergeeft?

Fitna en Dance?
Om de, naar mijn mening, nu al absurde discussie over deze deze (nog niet eens uitgebrachte) film te onderstrepen heb ik voor jullie een al even absurd, maar geestig filmpje gevonden. Het filmpje draait alweer een tijdje mee op Youtube, maar toch vind ik hem erg leuk!

Uiteindelijk houden onze lezers allemaal van die lekkere of dikke beat en laten we ons vooral niet druk maken over de film of mening van een éénling met een kapsel al even discutabel als zijn film. Is het niet zo dat muziek, dance, verbroedert?

Muslim Rave

Do you think dyslexic people have difficulty dancing to "Y.M.C.A."?
~Dave Sokolowski

Kijk je graag filmpjes? Meer filmpjes

Lees ook:Filmpje: Bert en Ernie nemen een overdosis
Lees ook:Filmpjes: Daft Punk – Electrorama
Lees ook:Filmpjes: Didgeridoo Techno – “Kikin Kookas” by The Web
Lees ook:Hit or Shit: Cuzco Ft. Mc Martin De Man – Rockin’
Lees ook:Filmpjes: Miami Winter Music Conference ten einde, nu het beeldmateriaal!

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Filmpjes: Film Wilders, Fitna..Faint?

  1. Eric

    Ha,ha!!
    Fantastistisch..en dat ‘soort’volk maakt zich druk om een film waar ze de inhoud niet van kennen.
    Ik ga ook vlaggen verbranden, hysterisch schreeuwen en demonsteren over de nieuwste K3 film..die heb ik ook niet gezien..en al had ik die gezien..duh! HUTTEVOLK..
    ‘Dance For Life’ en dan nu.. Dance For Fitna!!….lachwekkend filmpie, maar tergelijkertijd ook eng want zo vredelievend is dat geloof en zijn aanhangers niet.
    DANCE BABY!!! DE RODE SCHOENTJES!!!en denk er om ook dansschoentjes uit in de moskee-

      /   Reply  / 
  2. meisje

    ik vind het maar niets dat die film uit is gekomen ok een eigen mening hebben tot daar aan toe maar dan hoor je nog niet zo te reageren:@ ik kan erg pissed zijn op die blonde aptal van een wilders wat denkt die gek wel niet een beetje stoken tussen allerlei culturen laat hem zelf weggaan als het hem niet aanstaat

      /   Reply  / 
  3. karim

    dit zijn de verdwaalde moslims, waarschijnlijk de koraan verkeerd gelezen en ik vind het ook niet goed dat de nederlanders de muziek er nog bijzetten. idereen die deze filmpje ziet denkt dat alle moslims zo zijn. maargoed eigen menig

      /   Reply  / 
  4. Davy van de Laar

    @ reacties
    Het is mij vooral ook te doen om de absurditeit van het geheel te benadrukken. De halve wereld gaat nu al loos op een film die nog moet uitkomen en waarvan niemand de inhoud nog kent.

    Terwijl ik ook juist vind dat je op de (grote) dancefeesten weinig merkt van de cultuurverschillen. Iedereen komt met één doel, plezier en genieten van muziek. Als men elkaar in de wereld met net zoveel respect zou behandelen als de persoon rechtsvooraan bij de dj..waartegen je waardering uitspreekt over die dikke vette kneiterplaat die er net inkomt..Dan zou de wereld er zeker al prettiger uitzien.

      /   Reply  / 
  5. niek

    Ben het met je eens, het wordt veels te veel opgeklopt allemaal..

    maareh, tis toch ‘Fitna’ ipv Nifta? zijn nog uit te brengen film?

      /   Reply  / 
  6. Davy van de Laar

    @ Niek
    Whaha, je hebt helemaal gelijk man. Het onbestemde gevoel dat er iets niet helemaal klopt, maar je weet niet wat. Weet niet hoe deze fout erin geslopen is en zolang erin heeft kunnen blijven, nifta leek vastgeplugd in mijn brein..Fout is hersteld! En dank voor de oplettendheid! :)

      /   Reply  / 
  7. sara

    [message deleted]

    Noot van de redactie:
    Je mening geven mag, wat mij/ons betreft ook in ferme taal, maar onzinnig gescheld en dreigende taal wordt niet geaccepteerd.

      /   Reply  / 
  8. Flexy

    In de eerste plaats vind ik dat iedereen vrij is om een filmpje te produceren met welke inhoud dan ook en vervolgens ook de vrijheid heeft om het te publiceren mits dit binnen de lijnen van de wet blijft.

    Echter als ik een filmpje maak en niemand wil het uitzenden dan kan ik op mijn kop gaan staan, maar dan komt het niet op de buis en nu Nieuwspoort ook niet haalbaar lijkt door de hoge kosten is het ook voor Geert een beetje klaar.

    Ik vind wel dat de fanatieke tegenstanders van deze film hun excuses moeten aanbieden aan het Nederlandse volk, want dit volk en zijn omroepen en instanties hebben er voor gekozen hier niets mee te maken te willen hebben en dat is wederom hun goed recht.

    Voor Geert zijn er natuurlijk nog wel meer mogelijkheden om het filmpje de wereld in te brengen. Hij zou kunnen kijken of ze het in amerika wel willen uitzenden of wat mij het meest logisch lijkt en het minst schadelijk voor andere mensen is dat hij het publiceerd op Youtube.

    Ik ben benieuwd of de fanatieke tegenstanders dan vlaggen van Youtube gaan verbranden!

    En wat zou het schrikken zijn als het filmpje over de schoonheid van het Limburgse landschap gaat.

      /   Reply  / 
  9. Knoiz

    Het trieste is dat deze film al zijn doel heeft bereikt, voordat hij is vertoond.
    Namelijk chaos veroorzaken en veel media-aandacht trekken voor zijn trieste, ongenuanceerde standpunten, zijn trieste partij voor de “vrijheid” en veel mensen in het harnas jagen.
    Dus ik zeg massaal boycotten die hele handel! Aandacht is juist hetgeen wat hij wil en dat moet je hem dus niet geven!

      /   Reply  / 
  10. Davy van de Laar

    @ Knoiz
    Geef je met een boycot juist ook niet ongewild aandacht aan de film? Als het kabinet niet vantevoren al zoveel aandacht aan de film had besteed..waarvan NIEMAND nog weet wat de inhoud precies is, dan was er niet nnu al zo’n heisa geweest..want dan had behalve nederland niemand geweten dat er “een anti Koran” film zou komen. Dus ik vind dat ook onze laffe nederlandse regering zichzelf op de borst mag kloppen voor hetgeen nu speelt.

    Stelletje knoizen!

      /   Reply  / 
  11. Knoiz

    @ Dave
    Als je het goed doet zoals in de van Dale staat beschreven niet.
    boy·cot (dem; boycotten)
    1 uitsluiting van het sociaal verkeer of van het handelsverkeer
    boy·cot·ten (overgankelijk werkwoord; boycotte, heeft geboycot)
    1 uitsluiten van het verkeer, vooral van het handelsverkeer
    2 (iem.) niet mee laten doen

    ;)

      /   Reply  / 
  12. Geert

    Ken je zien hoe gek dat geloof is,ze lopen 1000 jaar achter,wat moeten wij er mee in dit land.

    Weg er mee krijgen we eindelijk weer eens een vredig land zonder angst.

    Kijk maar eens naar opsporing verzocht !!

    Als het over het katholieke geloof had gegaan was er dan ook zo’n ophef van de katholieke geweest,ik denk het niet!

      /   Reply  / 
  13. Knoiz

    @ Geert
    “een vredig land zonder angst.”?
    Angst is juist het gene wat Wilders is aan het zaaien is in onze samenleving en dat lukt hem vrij aardig moet ik zeggen. Gezien het feit dat onze regering het het zogenaamde dreigingsniveau voor een aanslag van ‘beperkt’, naar ‘substantieel’ hebben verhoogd.
    Dit helpt niet bepaald mee aan een vredig land zonder angst, denk je niet? En dan is er nog niet eens een aanslag gepleegd (en als iemand dit wil doen, lukt het vaak toch wel). Dit hebben we allemaal te danken aan de acties van Wilders, want dat onze regering zo dom om er in te trappen wisten we toch al!?
    En als we terug in de geschiedenis boeken kijken, is angst(vaak gepaard met haat) niet altijd al een voedingsbodem geweest voor extreme politici?!? Laten we er nou niet weer intrappen!

      /   Reply  / 
  14. karim

    hallo nederland, nederlanders zeggen: “mensen maken zich druk om een film waarvan niemand de inhoud vanaf weet”

    doe toch je ogen open, wilders zal in zijn film dingen tonen waarmee hij zijn standpunten versterkt, dus tegen de islam.
    en daar maken moslims zich druk om, dat is toch logisch?!?

      /   Reply  / 
  15. Knoiz

    @ Karim
    Ik begrijp je punt, maar dat is dus juist waar hij (Wilders) op uit is. Je wint het van hem als boven deze situatie gaat staan. Als er wordt gehapt dan heeft hij zijn doel bereikt en zal hij straks zeggen: “zie je wel, ik had gelijk.”
    En dat laatste wil een grote meerderheid van alle Nederlanders en Moslims in ons land niet zien gebeuren.

      /   Reply  / 
  16. Davy van de Laar

    @ Knoiz
    Maak je niet zo druk joh! Als die film uitkomt bewerk ik hem gewoon, lekkere beat eronder, wat effectjes erbij…iedereen blij :)

      /   Reply  / 
  17. Knoiz

    @ Davy
    Dank je,…even een nuchtere opmerking, dat had ik nodig! ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>