Legale drugs door EU verboden?

p.e.p.

Smartdrugs zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Ze zijn legaal en zouden niet zo schadelijk zijn als de meeste harddrugs. Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EWDD) zet daar echter vraagtekens bij.

Met name als het gaat om de synthetische stof BZP (1-benzylpiperazine) die in veel smartdrugs verwerkt wordt. Deze veroorzaakt op zichzelf een euphorisch gevoel en wakkerheid, maar gecombineerd met andere piperazines kan het effect psychedelisch worden. Het EWDD wil vanwege de oppeppende effecten, gezondheidsrisico en niet bewezen medisch nut deze stof laten verbieden.

De SP is fel tegen. Zij vinden dat Europa zich op deze manier bemoeit met het Nederlandse drugsbeleid en dat men op deze manier de weg vrij maakt voor nog veel meer bemoeienissen van Europa in Nederland.

Ik ben geen SP-er, maar op dit standpunt ben ik het wel met ze eens. Nederland is tolerant in zijn drugsbeleid en persoonlijk denk ik dat Nederland relatief weinig problemen heeft op dit gebied. Wat vinden jullie, terecht of onterecht dat Europa hier wil ingrijpen? Geef je mening!

Lees ook:
Video: 3 Tage Wach/3 Dagen Wakker - Lützenkirchen
Uitgaand Nederland wordt moe van XTC
Van Indrinken naar insnuiven

Lees ook:Nederland floreert nog steeds in de XTC
Lees ook:Video: Ron Carrol – Walking down the street
Lees ook:Studentenzender vindt coke in Tweede Kamer
Lees ook:Nieuwe versie op komst van dancebijbel Energy Flash
Lees ook:Hit or Shit: Basshunter – Angel in the Night

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Legale drugs door EU verboden?

  1. Frank

    Tja gewoon weer ouderwets je drugs laten testen op feesten. Verbieden lukt niet dus probeer het dan zo veel mogelijk onder controle te houden.

      /   Reply  / 
  2. Davy van de Laar

    @ Frank
    Tsja, dat vind ik dus ook. Dat het testen niet meer mag hebben we te danken aan onze eigen Harry Potter en zijn CDA. Minder drukke ehbo posten voorkom je juist door betere voorlichting en mogelijkheid tot controle, de mensen die willen gebruiken doen dat namelijk toch wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>