‘Gratis entree voor vrouwen is discriminatie’

Dan ken je nog zo leuk kijken, je mot betaole!Als het aan Roy den Hollander ligt, is het straks afgelopen met lagere entreeprijzen en kortere wachtrijen voor vrouwen.
De advocaat uit Manhattan vindt dat het clubbeleid in zijn stad indruist tegen de grondwet. Roy, zelf fervent clubbert, heeft een rechtzaak aangespannen tegen zes specifieke clubs in New York wegens discriminatie tegen mannen de afgelopen drie jaar.
De zaak, waarvan nog bewezen moet worden dat ingrijpen van de staat is vereist, moet aantonen dat de clubs het 14e amendement van gelijke behandeling geweld aandoen. De clubs die voor het gerecht worden gedaagd zijn onder andere Copacabana (recentelijk gesloten), China Club, A.E.R. en SOL.

Hollander wil de schade verhalen op de clubs en ze verplichten dezelfde entreeprijzen te hanteren. "Of deze zaak nu winnend afgesloten of niet, het wordt in ieder geval een hoognodige overwinning voor mannen," zei Hollander tegen The National Law Journal zonder een spier te vertrekken.

Wat zeggen jullie? Is gratis entree voor vrouwen discriminatie?

Lees ook:Club Rembrandt dicht?
Lees ook:9 A’damse clubs stellen verplicht pasje in
Lees ook:Portiers steeds vaker gefopt door meisjes
Lees ook:Club M in Breda dicht!
Lees ook:En dat was de Herr Zimmerman…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Gratis entree voor vrouwen is discriminatie’

  1. Frank

    Dit zou je gewoon slim deurbeleid kunnen noemen. Als er veel vrouwen in de club zijn lokken ze weer de nodige mannen. Meer mensen in de club is weer een vollere kas aan het einde van de avond.

    Dan kunnen ze ook wel gaan klagen over deurbeleid van bepaalde clubs ten opzichte van het weigeren van zogenaamde ”kansen jongeren” die gewoon geweigerd worden omdat het merendeel van die gasten toch alleen maar problemen maakt.

    Grote kans dat de clubs deze zaak gaan verliezen.

      /   Reply  / 
  2. maarten

    hier dit staat op de website van 538 scream, ook al discriminatie:
    Goed nieuws voor de vrouwelijke bezoekers van 538 SCREAM, want de 538 eerste bezoekers, die voor middernacht bij Discotheek de Toekomst komen, mogen helemaal gratis naar binnen. Wees op tijd dus!

      /   Reply  / 
  3. Tim de Vries

    Het is zo’n ongeloofelijk discriminatie. Dit kan ik gewoon niet begrijpen. We zijn al zo ver met deze maatschappij. We beginnen eindelijk door te krijgen dat ”zwarte” mensen het zelfde moeten worden behandeld als blanke mensen. En dan krijg je dit. Wat is het verschil tussen een man en vrouw? In de zin van: ”wat kan je er nou aan doen of je als man of als vrouw geboren wordt?” Ik vind dit ontzettend discriminatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>