James Holden:het leven is te kort voor MySpace

In een interview met KindaMuzik.net doet de dj/producer en labeleigenaar James Holden de MySpace bel knappen. Wil je als dj doorbreken, dan zul je toch echt demo's op moeten sturen.
"Geloof mij: het leven is te kort om op MySpace te zitten. Je weet gewoon dat tracks op MySpace of via e-mail tegelijkertijd aan honderden andere labels en dj's zijn gericht. De kans dat er echt iets interessants tussen zit, is in mijn ervaring minimaal. Daarnaast gaat het ons nog minstens een jaar kosten om alle huidige demo's te beluisteren. Om dan ook nog eens elk internetaanbod aan te nemen, zou echt onmogelijk zijn."

Holden haalt ook uit naar de conventies die hij ziet in de muziekindustrie. "Het beste voorbeeld zijn de bakken demo's die we bij Border Community (zijn label, DvdE) binnenkrijgen. Heel vaak hoor je dat een producer (…) zijn muziek onderwerpt aan de regels die een genre aan hem oplegt. Op die manier worden danceproducers gedegradeerd tot apen, individuen die een truc leren en blijven herhalen. Het volgen van regels, hypes en trends zorgt ervoor dat het nooit interessant zal worden. Daarom reageer ik zo fel op deze tendens. Het belemmert de creativiteit van mensen en hun mogelijkheden om mooie muziek te maken."

 Ben jij een beginnende dj? Doe er je voordeel mee!

 

Lees ook:MySpace scherpt gebruikersregels aan
Lees ook:Kleur een lp-hoes voor Border Community
Lees ook:Mogelijke samenwerking Sarah Bettens en Tiësto
Lees ook:Inschrijving Grote Prijs Van Nederland verlengd: weinig animo?
Lees ook:Pleegt Tiësto plagiaat?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>