Dansend stilstaan bij vrede en vrijheid op 5 mei

Deze week kan worden gebruikt om bij te komen van de festiviteiten tijdens de eerste Koningsdag! Maar komend weekend kan ook al weer intensief worden en een dag langer duren want maandag zijn er in het land weer verscheidene vrij toegankelijke bevrijdingsfestivals met een flink aanbod dance!

Dit jaar zijn er festivals in Leeuwarden, Groningen, Almere, Roermond, Wageningen, Amsterdam, Almere, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Vlissingen, Den Bosch en Zwolle. Elke stad wordt aangedaan door een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid die met helikopters door het land worden vervoerd. Dit jaar zijn Gers Pardoel, Kensington en Douwe Bob de ambassadeurs. Daaruit blijkt al dat de programmeringen vooral bestaan uit een aanbod van pop en rock. Maar er kan op verschillende plekken ook zeker dansend worden stilgestaan bij vrede en vrijheid.

In Assen is er bijvoorbeeld een speciaal dance-podium met Cuzco, Supreme Gentlemen, Steff da Campo, Funkerman, Asino, Eric van Kleef, Dani L. Mebius, Jacob van Hage, Lucien Foort en Skitzofrenix.

Ook in Wageningen is er een speciale buhne voor dance met The Pitcher, Roog & Erick E, Prok & Fitch,  Nakato, The Missing Sticks, Fedor Limjoco en Chahir Bali.

Leeuwarden ontvangt op de Dance Stage Menno, Fitch Young, Danny, Iemqe,
Mark Wagenaar, Ricardo Silvio, Steff Da Campo en Victory.

In Groningen zijn onder anderen Cinnaman, De Sluwe Vos, NT89, Maask, Boeboe en Nymfo te gast.

Vlissingen richt Liberty Dance in met Sparcoo, Nicky, dj leRoy, Rogun, Oorgasme, Noisy, Reza, Kenneth G & MC Iceman en als afsluiter Vato Gonzalez & MC Tjen.

Almere heeft FeestDJRuud en The Partysquad op het festival en Den Haag danst met 2 Unlimted, KiT en Playground Zero.

In Rotterdam staan onder meer Ambassadeur van de Vrijheid-rapper en voormalig Rotterdammer Gers Pardoel, de Rotterdamse hiphoppers Brandwerk, de beste singer-songwriter van Nederland en eveneens voormalig Rotterdammer Michael Prins, de Spaanse feestband Bongo Botrako, het Rotterdamse hiphop-orkest RE:Freshed Orchestra en Blaas of Glory op het podium. De opkomende Karim Soliman zal de afsluitende dj-set verzorgen in het Park bij de Euromast.

Die jonge Rotterdamse dj geeft daarmee meteen een voorproefje voor Boothstock. Dat festival wordt net als het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland door JMR georganiseerd op 2 augustus in het Rotterdamse Zuiderpark. Karim Soliman heeft daar met zijn eigen Give Soul-collectief een podium waar hij samen met Moustache Records David Vunk, Taras van de Voorde, Anil Aras, Wouter S, Electrick Dragon, Beau Zwart en Mark Du Mosch voor heeft uitgenodigd. Karim Soliman zal natuurlijk ook zelf draaien op dat podium.

Verder zijn onder meer ook Dimitri, RiskSoundSystem, Erick Eerdhuizen, Diephuis, Lucas Gravell, Sneak, Catz ‘N Dogz, Michel de Hey, Secret Cinema, Benny Rodrigues, Lucien Foort, Leroy Styles, Baggi Begovic, Chris Rox, Jasper Clash, Brothers in the Booth, Th’Acquisition en Nino & Frankie aanwezig op Boothstock.

 

De jonge, opkomende Karim Soliman sluit het Bevrijdinsgfestival in het Rotterdamse Park bij de Euromast af op maandag 5 mei

De jonge, opkomende Karim Soliman sluit het Bevrijdinsgfestival in het Rotterdamse Park bij de Euromast af op maandag 5 mei

In Amsterdam is er naast het Bevrijdingsfestival (met een dance area waar Arcade Soundsystem, Du Chatinier & JP, DJ Flem, DJ Moritz, David Hülsken, DJ Bram Fidder, DJ Ille Bitch en Rauwkost staan) voor de tweede keer ook het Vrijland Festival bij Amsterdam Roest. Het festival vindt voor de tweede keer plaats en is al uitverkocht. Dat is niet zo vreemd met een programma bestaande uit onder meer Tom Trago, Steven Pieters, Marcellus Pittman, Alex Mir, Chris Julien, Khalil, Doppelgang, Frits Wentink, Homework, Jonas Kopp. Mirella Kroes, Sandrien, Serge en Peter van Hoesen.

In Zwolle is er bij de IJsselhallen ook Dance4Liberation met Arkaine, Atmozfears, Billy The Kit, Bobby Burns, Crypsis, Donkey Rollers, Erick E, Focuz, Franky Rizardo, Gregor Salto, Heatzone, Jean, Mitchell Niemeyer, Noize Surppressor, Ralvero, Renegade, Roga, Shermanology, Solutio & The I’s, Theracords en Tomygoff.

Lees ook:Secret Cinema, Dj Sneak, Leroy Styles en David Vunk op Boothstock
Lees ook:Serious Request-veiling met dance-aanbiedingen
Lees ook:Kevin Saunderson, Mark Knight en Charly Lownoise & Mental Theo op eerste editie DanceFloat
Lees ook:New World Punx, Patrick Hagenaar, W & W en Sunnery James & Ryan Marciano naar Global Gathering
Lees ook:De week voor Mysteryland: De Mainstage!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>