Amerikaanse DJ Rashad overleden

Net als plaatsgenoot Frankie Knuckles wordt DJ Rashad beschouwd als pionier, vooral binnen het zogenoemde footwork-genre! De als Rashad Harden geboren artiest is afgelopen zaterdag overleden in zijn appartement in woonplaats Chicago. Geinspireerd door artiesten als Paul Johnson en DJ Godfather mengde hij ghetto house, disco, juke en ghetto-tech tot het opzwepende footwork, een snellere, rauwere variant van ghetto house, ongepolijste dansmuziek met stotterende samples met toch een dosis soul. DJ Rashad stond samen met maatje DJ Spinn en aan de wieg van het genre en de verdere evolutie.

De politie vermoed dat hij is overleden aan een overdosis drugs!

DJ Rashad is op 34-jarige leeftijd overleden!

DJ Rashad is op 34-jarige leeftijd overleden!

In 2012 trad Rashad nog op tijdens Lowlands en was hij te gast bij het Rotterdamse Worm. Vorig jaar deed hij Appelsap aan. Hij stond deze zomer geboekt voor een set in de Melkweg op 11 juli. Op 17 juli zou hij samen met dj Spinn op het Belgische festival Dour optreden.

Lees ook:Paul Bäumer (Bingo Players) overleden
Lees ook:House-pionier Frankie Knuckles overleden op 59-jarige leeftijd
Lees ook:Kraftwerks Klaus Dinger overleden
Lees ook:Drugs in Amsterdam aan banden!
Lees ook:Docu 100% Isis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>