Nina Kraviz en Kink naast Henrik Schwarz in het Kralingse Bos

Het duurde even maar dan heb je ook wat! Het nieuwe Kralingse Bos Festival in Rotterdam vindt aanstaande zaterdag plaats tijdens de eerste Koningsdag en had tot nu toe alleen Henrik Schwarz op het affiche staan. Desondanks was het nieuwe festijn op de legendarische plek (het is de plek waar in 1970 met Holland Pop Festival het eerste grootschalige buitenfestival in Nederland plaats vond) al vrijwel meteen helemaal uitverkocht. Het festival begint om 13.00 en vanaf de opening zijn er nog maar 200 kaarten aan de poort beschikbaar.

De laatste paar dagen was er wat echter onvrede te bespeuren, bijvoorbeeld op de de facebook-pagina, omdat er maar geen nieuwe namen werden toegevoegd. Maar er is inmiddels heuglijk nieuws want er is nu bekend dat ook Nina Kraviz en Kink op statiebezoek komen!

Kraviz is een Siberische schoonheid die diepe techno en zwoele house biedt. Ze is de dag voor het Kralingse Bos al te vinden in het nieuwe Utrechtse TivoliVredenburg tijdens De Revolutie met ook optredens van Chris Liebing en Point G. Ze is ook geboekt voor het Dekmantel Festival begin augustus. Kink is de artiestennaam van de Bulgaar Strahil Velchev, in zijn energiek live-sets combineert hij house, techno en meer! Hij doet deze zomer onder meer ook Straf-Werk, Soenda en Amsterdam Open Air aan!

Als reden voor de late presentatie wordt vanuit de organistie de volgende reden gegeven: ”Wij hebben de reacties over de artiesten niet genegeerd om te pesten. Door onvoorziene omstandigheden van boven onze macht heeft het programmeren, en het mogen communiceren van het programma, een stuk langer geduurd dan verwacht en gepland.

Onze ambitie is helaas groter dan de vergunning voor dit jaar wat betreft capaciteit en stages. Verschillende podia gecombineerd met live muziek is het streven voor volgend jaar, maar dit jaar blijft het bij een ijzersterke elektronisch programmering.”

Nina Kraviz is aanstaande zaterdag ook te gast tijdens het Kralingse Bos Festival (foto Lígia Claro)

Nina Kraviz is aanstaande zaterdag ook te gast tijdens het Kralingse Bos Festival (foto Lígia Claro)

 

Met het Kralingse Bos Festival begint een drukke periode voor Révolt, de organisatie achter het Kralingse Bos Festival maar bijvoorbeeld ook Perron (de afterparty van het festival vindt daar plaats met Arjuna Schiks, Olivier Weiter en Olene Kader). Op dezelfde avond is Révolt ook mede-verantwoordelijk voor Electric Deluxe in de Maassilo met Ben Klock, DVS1, Rødhåd, Subjected, Blawan en de Rotterdammers Serge, Gerd en natuurlijk de initiatiefnemer Speedy J zelf.

Deze zomer is Révolt verder ook verantwoordelijk voor de tweede editie van Expedition en tevens grotendeels betrokken bij de eerste editie van Lost & Sound. Daarnaast zijn er geruchten dat er nog een festival in de planning zit met een Engels tweetal als absolute publiekstrekker!

Lees ook:2 Many Dj’s, Boy George en Audio Bully’s behoren tot het nieuwe Het Vrije Volk in Rotterdam
Lees ook:Carl Craig, John Talabot, Metro Area, Serge en Gerd op expeditie naar Expedition
Lees ook:Lost & Sound is nieuw festival in Rotterdam
Lees ook:Proefdraaien in het nieuwe TivoliVredenburg
Lees ook:Sky City Festival is het nieuwe Amsterdamse dance-evenement van Mojo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>