Bakermat, Noisia en The Hard Way doen Dour aan

Er moeten nog meer dan veertig namen bekend worden gemaakt voor de programmering van het onvolprezen Dour Festival maar het gevarieerde aanbod is nu al zeer indrukwekkend. Onder meer Paul Kalkbrenner, Boys Noize, Mr. Oizo, Baauer, Darkside, Chris Liebing, Julio Bashmore, The Gaslamp Killer, Blawan, Len Faki, Gui Boratto, Nas, The Kaiser Chiefs, Little Dragon, Claptone, Raekwon, Phoenix, Moodymann, Just Blaze, John Talabot, Jeff Mills, Bondax, Goldie, Theo Parrish, Tyler the Creator, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Sohn, Shadow Child en Chet Faker zijn aanwezig op het vier dagen durende festival nabij het pittoreske Belgische dorpje Dour!

Er zijn ook enkele Nederlandse acts uitgenodigd voor de 26e editie. Het Amsterdamse King Shiloh Soundsystem is een dub-collectief. Lodewijk Fluttert is beter bekend als Bakermat. Hij is bekend vanwege zijn zonnige house met oer-Hollandse titels zoals Vandaag.

Het Groningse Noisia is al meer dan tien jaar een gevestigde naam binnen de drum ‘n bass. The Hard Way bestaat minder lang maar het drietal dat de act vormt heeft de sporen binnen de drum ‘n bass ook wel verdiend. Thrasher, Limewax en breakcore meester Bong-Ra zijn gaan samenwerken en brachten vorige maand hun debuutplaat uit. Daarvoor maakten ze wel al indruk op festivals als Noorderslag en Lowlands met is compromisloze teringherrie zoals ze het zelf noemen bestaande uit snoeiharde drum ’n bass, hardcore kicks en bizar lompe gitaren!

The Hard Way gaat op weg naar het Dour Festival 2014

The Hard Way gaat op weg naar het Dour Festival 2014

Het Dour Festival organiseert speciaal voor de Nederlandse bezoekers de Douravaan,  een georganiseerde busreis vanuit elf Nederlandse steden naar het festival. De Dourevaners worden ondergebracht op een aparte camping naast het festivalterrein. Een retourkaartje kost 44,50 euro. Een entreekaart voor vier dagen Dour op 17, 18, 19 en 20 juli kost 127 euro. De voorverkoop gaat echter hard, net als de kaarten voor de Dourevaan trouwens!

 

Lees ook:Robbie ook in de mix bij Noisia
Lees ook:Stemmen voor de Drum ‘n Bass Awards
Lees ook:Drum ‘n bass is dood. Lange leve drum ‘n bass!
Lees ook:Dubstep-rage bereikt Nederland
Lees ook:Red Zone neemt afscheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>