Exclusief vinyl van Skrillex, Disclosure en Baskerville tijdens Record Store Day

Er was een tijd dat dj’s zich een hernia sjouwden als ze met enorm zware platentassen van club naar club gingen en liefhebbers konden alleen in de platenzaak terecht voor muziek.  Tegenwoordig vervoeren dj’s hun muziek met een SD-card en wordt muziek gedownload. Toch zijn er romantici die de voorkeur geven aan mooi zwart vinyl uit een platenzaak! In 2007 organiseerde enkele vinylfanaten daarom voor het eerst de Record Store Day in de Verenigde Staten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren. In 2010 werd ook  in Nederland voor het eerst officieel de Record Store day gevierd.

Tijdens de RSD treden bands op in platenzaken en worden er bovendien zeer exclusieve producten uitgebracht. 19 april is het weer Record Store Day en tussen die bijna 500 uitgaves zijn dit jaar ook verschillende releases van dance-artiesten zoals Skrillex, Disclosure, Little Dragon, Chromeo, Siriusmo, Alexander Robotnick, T.Raumschmiere & Christian Vogel, Thievery Corporation, ESG en LCD Soundsytem.

Het afscheidsconcert van LCD Soundsystem in Madison Square Garden wordt bijvoorbeeld uitgebracht op vijf platen. De Haarlemse electro-act Baskerville brengt hun album Disco Biscuits opnieuw uit op gekleurd vinyl in een oplage van 300 exemplaren. Disclosure brengt enkele tracks uit die niet op het debuutalbum stonden! Het platenlabel Ed Banger brengt een box uit met vijf platen vol klassiekers van onder meer DJ Mehdi, Justice, Mr Oizo en Uffie. Het album Memories Of The Future van Kode 9 & The Spaceape komt uit op 2 LP’s. Recess, het pas uitgekomen debuut van Skrillex is op cassettebandje te verkrijgen. Hagenaar Legowelt heeft een remix afgeleverd voor Embryonic van Illum Sphere.

Tijdens Record Store Day is Apollo van Disclosure exclusief te verkrijgen

Tijdens Record Store Day is Apollo van Disclosure exclusief te verkrijgen

Er zullen ook uitgaves zijn van The Rolling Stones, Charles Bradley, London Grammar, MGMT, Joy Division, Sharon Jones & The Dap-Kings, Kings of Leon, Jay-Z & Linkin Park, Eric B & Rakim, Notorious B.I.G., AC/DC, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Coldplay, Sam Cooke, Alice Cooper, Johnny Cash, David Bowie, Aerosmith en Abba. De volledige lijst van in Nederlandse platenzaak te verkrijgen uitgaves is via deze link te vinden!

Verscheidene vooral op dance georiënteerde platenzaken doen mee zoals Rush Hour in Amsterdam en Triphouse in Rotterdam. Bij Triphouse  zal er vanaf twaalf uur een speciaal programma zijn als diverse dj’s op komen treden. In de namiddag wordt er een House Dance Battle georganiseerd. Dertig dansers uit het hele land nemen het tegen elkaar op. Aansluitend is er een jamsessie voor producers. Tevens zal er deze dag een korting van 20% gelden op de verkoop van al het vinyl!

 

Lees ook:Timetable Mysteryland bekend
Lees ook:Dance om uit te dragen!
Lees ook:Preview: documentaire De Beats van de Binnenweg
Lees ook:Mr C op de bres voor vinyl
Lees ook:Laurent Garnier komt met nieuwe clubtrack – Back to my Roots

1 Reacties // Reageer

One thought on “Exclusief vinyl van Skrillex, Disclosure en Baskerville tijdens Record Store Day

  1. H Knoben

    Prachtige promotie. Ik hoop dat veel mensen een fijne dag hebben gehad. Hier in Heerlen (Limburg) was het weer compleet waardeloos. Zoals altijd. Satisfaction records in Heerlen bakte er niks van. Veel te weinig inkoop van items. Veel boze en teleurgestelde klanten. Teleurstellend omdat het uitgangspunt juist is om mensen terug in een platenzaak te krijgen. Op deze manier frustreert men klanten alleen maar. De eigenaar van Satisfaction is zelf niet geinterreseerd in muziek. Dat straalt hij uit door zijn waardeloze verkooptechnieken en mooie praatjes. Voor mij was record store day een dieptepunt. Items die ik graag gehad waren er niet. Terwijl de eigenaar enkele dagen van te voren had gezegd dat hij voldoende besteld had. Voor mij hoeft het zo niet meer. Ik had beter naar Amsterdam of Rotterdam kunnen gaan. Het zuiden is niks, was niks en zal ook nooit iets worden. De hele mentaliteit in platenwinkels is er een van gezapigheid en klanten ontmoedigen. Wellicht de enige negatieve ervaring of misschien ook niet. Ik wens elke platenzaak succes. Ik heb het gehad en focus op internet. Expertise heb ik zelf na 35 jaar verzamelen meer als voldoende. Net als veel negatieve ervaringen met ” zogenaamde” betere platenzaken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>