Richie Hawtin naar Toffler

Bij de Rotterdamse club Toffler ontvangen ze net als vele andere Rotterdamse clubs zoals Perron, Bird en Bar de laatste tijd de ene grote naam na de andere. Afgelopen weekend stond Loco Dice nog in de voormalige voetgangerstunnel onder het Weena. Voor de komende periode staan bijvoorbeeld ook tINI, Catz ‘n Dogz, Michel de Hey, Alle Farben, Vakula, De Sluwe Vos, Ion Ludwig en Marco Carola al ingepland. Vandaag is echter bekend geworden dat levende legende Richie Hawtin 19 april de trap af zal dalen voor een Minus Showcase. Hoewel de Canadees niet vaak in Rotterdam draait heeft hij wel een aparte band met de stad en dat komt vooral door zijn vriendschap met Rotterdammer Speedy J!

Richie Hawtin staat 19 april in de voormalige voetgangerstunnel

De laatste keer dat Hawtin bijvoorbeeld in Rotterdam optrad was op 29 april in alweer 2009. Toen was hij samen met onder meer Chris Liebing, Boris Ross, Marco Carola, Len Faki, Joey Daniel, Perry en de organiserende Speedy J onderdeel van Electric Deluxe in Watt.

De band tussen Speedy J en Richie Hawtin gaat echter al zeer ver terug. De eerste albums van Rotterdammer Speedy J kwamen begin jaren ’90 uit via het Plus 8, het platenlabel van Richie Hawtin. In het boek Mary Go Wild: 25 jaar dance in  Nederland is die vroege connectie opgetekend met nostalgisch beeldmateriaal van Hawtin zijn bezoek aan het legendarische Parkzicht!

Er is op dit moment nog niet bekend wat de entreeprijs wordt voor 19 april. Ook de informatie over welke muzikale vrienden hij meeneemt zal nog volgen!

Lees ook:Richie Hawtin op Speedy J’s Electric de Luxe
Lees ook:Technoweek: Richie Hawtin
Lees ook:Chuckie bezorgt The Flexican Aftershock
Lees ook:Speedy J met Electric Deluxe naar Movement Detroit
Lees ook:Jameszoo naar Sónar, Clone naast Sónar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>