Tiësto verzorgt de komende Essential Mix

Lang voordat het nu zo populaire Boiler Room er was konden dance-liefhebbers al terecht bij de Essential Mix van BBC Radio 1. Presentator Pete Tong kondigt al vanaf 30 oktober 1993 in de nacht van vrijdag op zaterdag een mix van een befaamde dj aan. In tegenstelling tot bij Boiler Room of bijvoorbeeld de evenzeer befaamde Resident Advisor-podcasts en XLR8R-podcasts verzorgen vooral ook de grote commerciële – vandaar dus ook vaak Nederlandse – namen een Essential Mix.

De afgelopen periode waren bijvoorbeeld de Nederlandse artiesten Sunnery James & Ryan Marciano, Showtek en W & W te horen. In het verleden maakten ook Armin van Buuren, Lucien Foort, Laidback Luke, Joris Voorn, Michel de Hey, Ferry Corsten, Hardwell, Nicky Romero, Martyn, Fedde Le Grand, Sander van Doorn, Afrojack, R3hab, Sidney Samson, Chuckie, Sander Kleinenberg, Mason, Marco V en Rene Amesz al eens een mix. Komende zaterdag is het echter dus weer eens tijd voor een terugkeer van Tiësto, hij was al zeven keer eerder te gast.

Tiesto is verantwoordelijk voor de komende Essential Mix van 1 februari 2014

De laatste keer dat Tiësto zo’n mix leverde was alweer op 30 juli 2006, toen de BBC de uitzending vanaf Global Gathering verzorgde. Maar ook Fatboy Slim, Deep Dish en Ferry Corsten leverden toen een bijdrage. De laatste keer dat er een programma volledig aan de Bredanaar gewijd was, was op 7 augustus 2005. Hij draaide toen in Amnesia in Ibiza. Eerder dat jaar verzorgde hij ook al een Essential Mix die live werd uitgezonden vanuit Disneyland Parijs bij Space Mountain! In 2004, 2003, 2002 en 2001 (zijn debuut was dat jaar op 9 september) leverde hij ook al een mix af!

Nadat de show zaterdagnacht is uitgezonden is de aflevering nog een week online te luisteren via de BBC-website. Maar de ervaring keert dat de Essential Mix al snel na uitzending ook te downloaden is!

Lees ook:R3hab is verantwoordelijk voor komende Essential Mix
Lees ook:Nicky Romero – Essential Mix BBC Radio 1
Lees ook:Eric Prydz – Essential Mix
Lees ook:Tiësto kiest voor de gitaren
Lees ook:Ferry Corsten in de bres voor zielige kindjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>