Detroit aan de Maas

Rotterdam wordt wel beschouwd als de techno-stad van Nederland. Techno ontstond in Detroit, een werkstad zeer vergelijkbaar met Rotterdam. Het stevige industriële geluid sloeg dan ook al snel aan in de havenstad. Verschillende Rotterdamse artiesten zijn zodoende geïnspireerd door de techno-pioniers.

De komende tijd is die connectie duidelijk terug te zien. Theo Parrish is dan wel geboren in Washington maar hij verhuisde uiteindelijk naar Detroit waar hij een actieve rol speelde in de begintijd van de dance. Hij is 7 februari aanwezig in Bird. Bij Perron viert  Rotterdams eigen technopionier Speedy J zijn verjaardag op 14 februari. Een weekend later treden er relatief jonge helden uit de Motorcity op. Vrijdag 21 februari Omar S en een dag later Jimmy Edgar. Zaterdag 1 maart is er vervolgens de eerste editie van Transistor in de Cruise Terminal met enkele grondleggers uit Detroit. Een week later treedt Secret Cinema, een andere Rotterdamse voorloper, aan in Toffler tijdens een van zijn Gem Sessions. Speedy J is op 26 april dan ook weer verantwoordelijk voor Electric Deluxe in de Maasilo.

Alden Tyrell treedt op tijdens Transistor

Maar tijdens Transistor is de titel: Detroit aan de Maas waarschijnlijk het meest van toepassing. Drie pioniers: Jeff Mills, Juan Atkins en Derrick May zullen dan met uitzicht op de rivier aantreden. Zij worden bijgestaan door opvolgers Octave One, een groep die afkomstig is uit de regio Detroit in de staat Michigan. Daarnaast zijn er ook optredens van artiesten die allemaal schatplichtig zijn. Het gaat om DJ Rush uit Chicago en het Britse gelegenheidsduo Trade bestaande uit Surgeon en Blawan. Amsterdam levert Patrice Baumel en uit Utrecht komt Abstract Division. Patriarch Conflicts en Alden Tyrell vertegenwoordigen de Maasstad!

Electric Deluxe zal de Maassilo vullen met Speedy J, Ben Klock, DVS1, Rødhåd, Subjected en ook weer Blawan. De Rotterdammers Serge en Gerd zullen samen aantreden.

Lees ook:Electric Deluxe op weg naar Berghain
Lees ook:Speedy J met Electric Deluxe naar Movement Detroit
Lees ook:Richie Hawtin naar Toffler
Lees ook:Perron al drie jaar favoriete halteplaats voor dance in Rotterdam
Lees ook:Richie Hawtin op Speedy J’s Electric de Luxe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>