Column: Een dromer verlangt naar de zomer

Zo en dat was Trance Energy, na een lange treinreis stap ik om 8.00 moe, maar voldaan de trein uit. Het is licht! Niet schemerig, maar de zon heeft zich al volop achter de wolken gestationeerd. Als de dagen weer langer worden begint mijn verlangen naar de zomer, naar een goed glas rosé, maar vooral naar pompende beats op een prachtige locatie, terwijl de zon deze keer wél achter de wolken vandaan is gekomen. Iedereen kent het wel, begin oktober, Nederland heeft al zijn warme dagen verspeeld en is op weg naar een troosteloze winter. Hoe hard we er tegen vechten, hoe harder de dagen korter worden en hoe harder de verschrikkelijke regendruppels, wind en sneeuw zich weet te laten zien. En zo was ook afgelopen oktober het geval. Dit keer was de zomer, ondanks het tegenvallende weer, fantastisch. De vooruitzichten op een koude winter deden mij in mineur dompelen. Elke dag werd mijn stemming minder, totdat mijn stemming net zo hoog als de temperatuur werd, het absolute minpunt. Gelukkig hield het sociale leven niet op, en ben ik de winter door gesleurd door fantastische feestjes. Essence, Dirty Dutch, Pure Passion en Crunc4Life waren daar maar een paar van. Telkens als ik veelte laat thuis kwam, was het enkele licht, het licht van de lantaarnpaal. Maar nu we in maart zijn beland, kom ik alweer met gemak met het licht thuis. Voor we het weten is het alweer eind april, tijd voor Koninginnedag. Vanaf die dag schieten de festivals langzaam uit de grond, stromen de terrasjes langzaam vol, voor je het weet is het alweer tijd voor rokjes dag. En die voorspellingen geven mij hoop en verlangen. Verlangen naar een zoet glas rosé, het Vondelpark, Bloemendaal, housemuziek bij een ondergaande zon, diepgaande gesprekken op het terras, het eensgezinde gevoel bij Koninginnedag, de zon op je bol op een festival en vooral veel liefde. Want wat staat er deze zomer weer veel op de planning! Ook deze zomer wordt het weer een heerlijk festivalseizoen. Naast de bekende spelers, zoals Mysteryland en Dance Valley heb ik ook enorm zin in Free Your Mind in Arnhem, Emporium in het zuiden, Riverdance, Latin Village, Welcome to the Future. En dat brengt me bij een statement, want ook dit jaar zullen de ticketprijzen voor de festivals weer enorm hoog zijn. Organisaties, bij deze, zorg ervoor dat de bezoekers waar voor hun geld krijgen. Goed geluid, mooie decoratie, een lekkere line-up, een groot terrein dat goed beloopbaar is, lieve barmeisjes en jongens, spannende locaties, open air stages bij goed weer, genoeg drank en eten en een heerlijk zonnetje. Ooh ja, dat laatste daar zullen de weergoden maar over moeten beslissen, maar na een druilerige zomer vorig jaar heeft het festivalpubliek dát wel verdient. Let the summer come!

Lees ook:Line-up Scheldepop al bekend
Lees ook:Amsterdam Dance Event pakt groots uit!
Lees ook:11e Amsterdam Dance Event in aantocht
Lees ook:Verjaardagsweek: Bloemendaal
Lees ook:Top 500: Underdog Project – Summer Jam

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Column: Een dromer verlangt naar de zomer

 1. Sascha

  Haha, AMEN! ;-)

    /   Reply  / 
 2. PINHEAD

  De site is weer dood…

    /   Reply  / 
 3. @Last.fm

  Zeker waar! Let the summer begin! :D

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>