Partyverslag: Dirty Dutch Aftershock

Zaterdagnacht was de nacht van Dirty Dutch. Niet de mega grote editie in de Rai, maar het kleine ‘Aftershock’ broertje stond deze maal op de planning. Dus pakten we de trein, onze hipste kleren en het grootste enthousiasme mee om de Heineken Music Hall eens flink op zijn kop te zetten. Met een 3 uur Sunnery James en Ryan Marciano, Carita La Niña en een VagE gASTEN area in het vooruitzicht waren de verwachtingen hoog gespannen.

Onderweg, vanaf station Duivendrecht naar de HMH, zat de sfeer er al goed in. Overal stonden groepjes jongens en meisjes klaar om Amsterdam te laten ‘schokken’. Na een poosje gelopen te hebben, konden we vrijwel direct naar binnen, waar we door vriendelijke dames verder werden geholpen.

De Heineken Music Hall is een geniale creatie van waarschijnlijk ook een feestliefhebber, want als ik er rondloop merk ik hoe sterk de locatie is ingericht. Het is bijna niet mogelijk om er te verdwalen, de stijling van binnen is overweldigend en de deuren die de zaal afsluiten maken het geheel af.

Als we binnenkomen is ‘Shermanology’ net aan hun set begonnen is. De set knalt van alle kanten en ondanks dat het nog vrij rustig is, gaan er genoeg mensen helemaal uit hun plaat. Het podium is met mooie schermen en een simpele dj booth goed aangekleed. Alles straalt het echte Dirty Dutch gevoel uit. Samen met Chuckie weten Andy en Dorothy Sherman het publiek in de juiste sfeer te brengen. Omdat het nog vrij rustig is, gaan we op zoek naar de VagE gASTEN area.

VagE gASTEN is de creatie van een aantal creatieve artworkers die van muziek tot aan kunst breed geörienteerd zijn. Na het succes van de vorige editie, waar ze ook een eigen area hadden, mochten ze deze keer ook een eigen area hosten. De dikke house die uit de speakers knalt heeft er ondertussen al voor gezorgd dat een hoop mensen boven zijn blijven ‘plakken’. Dáár staat al het publiek dus!

Toch gaan we om 1.00 terug naar de grote zaal. Carita La Niña is namelijk bij de grootmeester zelf aangesloten om back2back een uur lang te draaien. Carita’s stijl bestaat uit een hoop dikke techhouse tracks afgewisseld met de nodige funk. De perfecte opwarmer voor de grote act van de avond, Sunnery James en Ryan Marciano.

Maar omdat alle partyreports wel over de grote zaal zouden gaan, ik alle heren en dame uit de zaal al meerdere malen gezien had én ik me bij VagE gASTEN wel erg op mijn gemak voelde, besloten we naar boven te gaan, om nooit meer weg te gaan/willen.

Eenmaal boven begon net el Flexicano (the Flexican) aan zijn set. Samen met mc Sef (van Flinke Namen) wist hij de allerbeste eclectic, hiphop en houseplaatjes uit zijn tas te toveren. Van Lil Wayne’s ‘A Milli’ tot zelfs een ‘PartySquad’ track, het publiek vond alles best en ging helemaal uit zijn dak. Ondertussen had de zaal een ongekende drukte over zich heen gekregen, waardoor de zaal lichtelijk uitpuilde.

Al snel bereikte de zaal zijn hoogtepunt wanneer Sef live de vocals voor ‘Ey Ey Ey’ van Flinke Namen verzorgd. Als dan ook nog eens Twan van the Opposites op het podium verschijnt gaat het publiek uit zijn dak. De zweetdruppels daalden, bij wijze van spreken, neer van het hoge plafond. Na de heldenset van the Flexican is het tijd voor de ‘Vaagste Gasten’; Henzel Washington en Disco Nova.

De twee heren pakken de sfeer en set van de voorganger goed op, door wederom met keiharde platen te komen. In tegenstelling van the Flexican ligt deze keer de boventoon bij een flinke fidgethouse set. De meest geniale tracks van o.a. Crookers schieten voorbij en dat zorgt dat de avond voorbij vliegt.

Ondertussen zijn de ‘VagE gASTEN’ zelf achter de dj’s aan artwork begonnen. Naast een hoop lichtpanelen, zijn er ook een paar witte doeken achter de dj’s te vinden. Op de witte doeken worden de meest geniale tekeningen gezet. Hoe verder de nacht vordert, hoe duidelijker de tekeningen worden.

Tussendoor schiet ik toch nog even naar de hoofdzaal. VagE gASTEN of niet, op Sunnery James en Ryan Marciano moet nog even gedanst worden. Daar kom ik bij een uitzinnige menigte, die compleet losgaan op de beats van de heren, de vocals van MC Roga en Andy Sherman én op de percussie van Jethro Angkotta. Heerlijk om te zien dat op deze editie het publiek wél volledig uit zijn plaat gaat. Op de voorgaande editie in de Rai was het publiek soms een beetje tam, deze keer ging het dak er echt vanaf.

Nadat de superboys klaar zijn ben ik er eigenlijk ook een beetje klaar mee, mijn benen zijn op, mijn hoofd staat op slapen en ik maak voor mezelf al een lijstje wat ik morgen nog moet doen. De moeheid heeft zijn intrede gedaan. Geheel tegen de verwachtingen in pak ik deze keer een taxi naar Almere. Gelukkig is de taxi chauffeur corrupt genoeg om het tegen drie kwart van de prijs te doen.

Conclusie:

Dirty Dutch was het smerigste feestje in de Heineken Music Hall. Het publiek ging volledig uit zijn dak, de dikste beats vonden hun weg door de grote zaal heen en de VagE gASTEN zaal was geniaal. Respect trouwens voor de HMH, nog steeds het aller, aller, allerbeste geluid van heel Nederland, de leukste sfeer en de korte rijen bij de bar.

Dirty Dutch heeft bewezen dat de Heineken Music Hall de enige echte locatie is. Alleen hier knalt het feest zoals het bedoeld is, ik hoop dat de nieuwe editie dan ook lekker weer in de HMH plaatsvindt. Dan maar aanzienlijk minder kaarten in de verkoop, houdt het eigenlijk ook een beetje exclusief!

Lees ook:Dirty Dutch week: Genieten van voorgaande edities
Lees ook:Feestweek: Dirty Dutch Aftershock
Lees ook:Coutouren Dirty Dutch Aftershock worden zichtbaar
Lees ook:Dirty Dutch week: Deltahal
Lees ook:Topper van de week: Henzel Washington

1 Reacties // Reageer

One thought on “Partyverslag: Dirty Dutch Aftershock

  1. Cas

    Bas het verbaasd me nog steeds hoe jij alles van een avond kan onthouden, ik heb daar zelf meer moeite mee. :P Maar die tekeningen waren vet, de VIP was vet, ondanks de arrogante ‘ik heb hier 4000 voor betaald, opzouten’ gast :Z

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>