Oude glorie: Tiësto – Sparkles

Als we het over trance hebben, dan komt de naam van Tijs Verwest zelf naar boven gedreven. Als dj Tiësto weet de Nederlander wekenlijks duizenden mensen op de dansvloeren van de wereld te betoveren. In het jaar dat hij zijn doorbraak bij het publiek beleefde leverde hij een van de sterkste trance tracks af uit zijn loopbaan. Sparkles is daarom ook het leidende voorwerp in ‘oude glorie’.

Tiësto’s officiele doorbraak viel in 1999. In dat jaar stond de Nederlandse dj op het Nederlandse dancefeest ‘Innercity’. Vanaf dat moment is het vliegtuig Tiësto’s tweede huis en zit hij vaker in het buitenland dan dat hij in Nederland vertoeft.

Zijn naam en faam heeft hij voornamelijk te danken aan zijn verbluffende grote release lijst met ontelbaar hits. Raar genoeg heeft de Brabander nooit op nummer 1 van de Nederlandse top 40 gestaan. Desalniettemin heeft de dj maar liefst negen top 10 noteringen op zijn naam staan.

Het nummer ‘Sparkles’ heeft helaas nooit in de vaderlandse hitlijsten gestaan en is daardoor nooit echt een Tiësto klassieker geworden. En dat is spijtig, want Sparkles is wel een echte tranceklassieker! Geniet dan ook lekker van dit schitterende nummer met prachtige live beelden:

Lees ook:Oude glorie: DJ Sash – Megamix 2008
Lees ook:Tranceweek: Energy 52 – Café del Mar
Lees ook:Tranceweek: Psytrance
Lees ook:Top 500: Marcel Woods – Time’s running out
Lees ook:Technoweek: Marco Bailey

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Oude glorie: Tiësto – Sparkles

 1. robin

  ik ben wanhopig op zoek naar ene nummer dat best oud is uit ongeveer 1998/1999 kweet niet hoe het heet wat ik wel weet is dat het lijkt dat er een soort fluit word gebruikt dat liedje vind ik ech keigaaf en zou graag willen weten hoe die heet hij word nu ook vaak op fresh fm fedraaid maar er word nie gezegd hoe da nummer heet kan iemand zegge hoe die heet?

    /   Reply  / 
 2. Bas Nelen Auteur

  Pfff, zou het niet weten! Infinity? Anders moet je toch even een betere omschrijving geven!

    /   Reply  / 
 3. B

  Robin,

  Bedoel je niet Gouryella met Gouryella. Dat is een samenwerkingsverband van Tiesto en Ferry Corsten!

    /   Reply  / 
 4. tinus

  the riddle?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>