Technoweek: Speedy J

Toen ik aan deze week begon, wist ik dat ik een iemand niet over mocht slaan. Speedy J is al jaar en dag de grote inventor van de techno in Nederland. En hoewel we eigenlijk alleen maar buitenlandse techno dj’s zouden belichten, realiseer ik me dat deze kerel als geen ander de internationale techno top heeft bereikt. Geen wonder dat ik vandaag Speedy J in de technoweek uitlicht…

Speedy J is een Rotterdamse techno dj/producer die in het echte leven als Jochem Paap door het leven gaat. Hij heeft zijn ‘fame’ grotendeels te danken aan ‘Pull Over’ een van zijn eerste releases wat uiteindelijk zorgde voor zijn definitieve doorbraak.

Terwijl ‘Pull Over’ nog veel hardcore invloeden bezit, begint Speedy J zich na zijn doorbraak wat meer op de rustige kant te richten. Dit resulteert in zijn debuutalbum ‘Ginger‘ in 1993. Maar ook de opvolgende albums, zoals ‘G-Spot’ zijn dan wel iets rustiger, maar groeien uit tot regelrechte klassiekers.

Na vele rustigere albums komt er in 2002 een kentering in de keten als Speedy J met het album ‘Loudboxer‘ komt. Dit album bevat wat heftigere tracks en is het feest in een keer weer open. Jochem verschijnt dan ook vanaf 2002 steeds meer op zwaardere technofeesten.

Inmiddels is Speedy J uitgegroeid tot een fenomeen. Iemand die met gemak voor duizenden mensen optreed, een dj die geniaal met Chris Liebing een duo vormt onder de noemer ‘Collabs 3000′ en een boegbeeld van Awakenings, Free Your Mind en Extrema. Een zogenaamde legende dus!

Een filmpje van maar liefst 17 minuten, enjoy!

Lees ook:Richie Hawtin op Speedy J’s Electric de Luxe
Lees ook:Speedy J met Electric Deluxe naar Movement Detroit
Lees ook:Nieuw album Anthony Rother ‘We Are Punks 2’
Lees ook:Franse helden: Vitalic
Lees ook:Richie Hawtin naar Toffler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>