Technoweek: Richie Hawtin

Een naam die zeker niet in deze technoweek mag ontbreken is de naam van Richie Hawtin. Mixtechnisch en minimalistisch een grote held, iemand die door (bijna) niemand op dat niveau wordt geëvenaard. Een echte eigen sound, een schitterend voorkomen en veel meer is wat je krijgt als Richie in de line-up staat. Tijd om deze legende eens uit te lichten…

Dat Richie Hawtin tot de internationale top behoort zal niemand ontkennen. Ook zijn populariteit is nog steeds ongekent, zo eindigde Richie in de prestigieuze DJ Mag top 100 op de 15e plaats. Richie Hawtin die weliswaar in Engeland is geboren is een Canadeze dj/producer.

Ondanks of dankzij dat Richie betrokken was in het begin van de jaren ’90 bij de opkomst van Detroit Techno, wist hij zichzelf tot legende te maken toen hij met het minimalistische werk begon onder het pseudoniem ‘Plastikman’

Als dj was Hawtin revolutionair door niet alleen met platen, maar tegelijkertijd ook 303′s 909′s en met de software “Final Scratch” te spelen. Tegenwoordig speelt hij voornamelijk met het softwarepakket “Ableton Live” in combinatie met “Traktor”. Aldus Wikipedia.

Richie was deze zomer nog op Mysteryland te zien, mainstage. Maar je kon hem ook op de Contact Label night op het Amsterdam Dance Event beschouwen. Telkens gemist? Check dan het filmpje van Time Warp 2008!

Lees ook:Richie Hawtin naar Toffler
Lees ook:Download gratis: Richie Hawtin – bijzondere podcast voor Resident Advisor
Lees ook:Richie Hawtin op Speedy J’s Electric de Luxe
Lees ook:Nieuwe DJ Console: geweldig spul
Lees ook:Film over het leven van dj Richie Hawtin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>