Fiasco! Loveparade 2009 afgelast

Wat een gezeik is het de laatste jaren met de ‘Love Parade’. De Duitse dance parade die jarenlang met succes door het centrum van Berlijn reed wordt elk jaar geteisterd met veranderingen en mogelijke aflastingen. De parade mocht al niet meer door Berlijn heen en koos daarom in 2007 zich door het Ruhrgebied te verplaatsen, maar vanwege de verwachte opkomst is daar nu een streep door gezet.

Hoe meer man, hoe meer vreugd werd mij vroeger altijd verteld. Dat gaat helaas niet op voor de Duitsers. Het West-Duitse gemeentebestuur van Bochum heeft daarom een streep door de verwachte parade gezet. Het feest is simpelweg niet te faciliteren in deze grootte.

De organisatie heeft op zijn beurt besloten het feest af te gelasten. Ze verwachten in 2010 weer met een nieuwe parade op de proppen te komen. Vorig jaar stond ‘the very best’ op de Love Parade. Zo waren er optredens van Armin van Buuren, Moby, Paul van Dyk, Monika Kruse, David Guetta en Dubfire.

Haal hier wat vette herinneringen op. En ach, we hebben altijd onze eigen parade nog.

Lees ook:Essen organiseert Loveparade 2007
Lees ook:De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer
Lees ook:Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade
Lees ook:B-Parade Berlijn gecanceld
Lees ook:‘Loveparade komt naar Ruhrgebied’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fiasco! Loveparade 2009 afgelast

 1. Merlijn Hoek

  volgens WDR gisteravond wordt er nog gekeken naar een andere oplossing om de Parade te laten doorgaan. Een van de oplossingen was om de parade op een snelweg te laten plaasvinden buiten Bochem.

  De juiste reden dat ze de parade niet willen laten doorgaan is dat de infrastructuur van Bochem niet is uitgerust in het verwerken van meer dan een miljoen mensen op 1 dag.

    /   Reply  / 
 2. lise

  Achteraf gezien toch niet zo’n slechte beslissing geweest in 2009. (juli 2010)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>