Utrecht week: Tivoli

We hadden al een Amsterdamse week en een Rotterdamse week. Deze keer is het de beurt aan Utrecht. ‘Het centrum van Nederland’ staat al jaren bekend om zijn rijke uitgaansleven. Door de hoge concentratie van studenten kent de stad een hele hoop kroegen, maar er zijn ook een hoop leuke clubs te vinden. Vandaag trappen we af met ‘underground’ locatie Tivoli.

Tivoli wordt ook wel het ‘Poppodium van Utrecht’ genoemd. Naast de grote ‘Tivoli’ op de Oudegracht, is er ook nog Tivoli de Helling dat op de Helling 7 bevindt. Tivoli heeft een capaciteit van 1000 man, ‘de Helling’ kan ongeveer de helft aan.

Ondanks het stempel van poppodium is Tivoli ook bekend van een groot aantal dancefeesten, zoals de bekende ‘Rauw’ feesten. Maar ook 90′s Now en zelfs Girls Love DJ’s is er vaak te vinden.Terwijl het ‘grote’ Tivoli zich voornamelijk op de verscheidenheid in dance richt, heeft de ‘Helling’ een echte minimal en techno programmering.

Tivoli heeft een ruige geschiedenis, van branden en kraken. De geschiedenis is te lezen op Wikipedia. Voordat de ‘Helling’ plaatsnam op de Helling 7, zat er de ‘Vloer’. Deze locatie was ook een legendarische Utrechtse locatie die zich ook op voornamelijk techno richtte.

90′s Now:

Don Diablo:

Lees ook:Poptempel Tivoli gaat als een speer
Lees ook:De 4 uitgekozen vragen van: Invite
Lees ook:Top 500: SL2 – On a ragga tip
Lees ook:Nachttempel week: Winkel van Sinkel te Utrecht
Lees ook:Utrecht week: Monza

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>