Hit or Shit: Deadmau5 – The reward is more cheese

Als er een nummer is dat de afgelopen dagen op nummer één in mijn playlist stond dan was het bovenstaand nummer wel. Het nummer mag dan wel een paar maanden oud zijn, maar is zo geniaal dat het tijd werd dat het in de hit of shit terecht kwam. Eigenlijk is er geen eens een keuze, ik zeg: “Een dikke hit”. Kan me trouwens niet voorstellen dat deze keer het niemand met mij eens is !Het zal je maar gebeuren! Je vindt een dode muis in je computer. Dat overkwam de 27-jarige Joel Zimmerman, hij besloot zijn artiesten naam hierna te vernoemen en kwam op Deadmau5 neer. De Canadeze dj is absoluut niet van de hokjes en produceert van progressive house tot dikke trance.

Zijn bekendheid is afkomstig van het nummer Arguru dat op Tiësto’s compilatie cd ‘In Search of Sunrise 6: Ibiza’ verscheen. Niet veel later, in september van 2008, verscheen zijn debuut album ‘Random Album Title’.

Ondertussen is het Deadmau5 uitgegroeit tot regelrechte legende die dagelijks door een hoop dj’s in hun sets worden geplugt. Er gaat een legende over de wereld dat Deadmau5 in zijn studio slaapt, gezien het aantal producties dat hij uitbrengt.

Over het nummer: Het nummer is een dikke house/techno/minimal/trance productie geworden. Niet in een stijl te plaatsen dus. Het heeft de typische Deadmau5 sound. Ik heb het nummer al een aantal keren in sets mogen aanhoren, en telkens brengt het mij kippenvel. Dikke hit dus! Hoe denken jullie erover?

Lees ook:Clipje: Deadmau5 Vs Jelo – The Reward is Cheese
Lees ook:Best of 2008 week: Beste dance album
Lees ook:Hit or Shit: Marco V – Coma Aid
Lees ook:Filmpjes: Kraftwerk – Aero Dynamik
Lees ook:Hit or Shit: Ferry Corsten – Radio Crash

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hit or Shit: Deadmau5 – The reward is more cheese

  1. David

    Damn dit nummer is hypnotiserend lekker :O

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>