Beatloverz, goed feest, mindere locatie…

Al tijden ben ik enorm enthousiast over de Maassilo. De Maassilo is namelijk een van de weinige Nederlandse clubs met een sterk underground karakter. De oude fabriek doet, ondanks zijn grootte, heel sfeervol aan. Helaas verliep Beatloverz in de Maassilo niet geheel soepel eergister. Zo kon het gebeuren dat een hoop feest bezoekers een nare tweede kerstdag beleefden.

Eergister werd tweede kerstdag opgefleurt met een gloednieuwe editie van Beatloverz. Een van de strakste house feestjes mocht deze editie niemand minder dan Ron Carrol verwelkomen. Ook de rest van de line-up was erg strak inelkaar gezet. Met zelfs een techno stage was de keuze gisteren ruim.

Helaas had het feest een aantal grote minpunten. Beatloverz is binnen een jaar ruimschoots uit zijn jasje gegroeit. Met dank aan een sterke line-up en een gelikt feest zijn de tickets altijd ruim van tevoren uitverkocht. Daardoor kon het niet voorkomen worden dat het gisteren veel te druk was.

De drukte leidde vooral tot grotere problemen bij het weggaan. De rij bij de garderobe liep namelijk door problemen op tot een wachttijd van 40 minuten. Vele mensen hebben ongelofelijk lang in de rij gestaan óf zijn zonder jas naar huis gegaan. De organisatie kan hier helaas niets aan doen, aangezien de Maassilo zelf de garderobe en bars regelt. Erg jammer!

Verder scheen het feest wel erg goed verlopen te zijn. Heerlijke setjes van o.a. Ron Carrol, Hardwell b2b Vato Gonzalez en Erick E zorgden ervoor dat Beatloverz in feite weer een succesvolle editie beleefde.

Ik heb het al eens eerder aangegeven. De Maassilo moet heel snel wat aan deze problemen gaan doen, organisaties als Beatloverz en Awakenings zullen niet lang meer genoegen hiermee nemen.

Mocht je, je jas nog niet terug hebben, dan kan je de Maassilo op onderstaande gegevens vinden.

Maassilo
Maashaven Zuidzijde 1 – 2
3081 AE ROTTERDAM
T 010 476 24 52
F 010 476 12 73
E [email protected]
W www.maassilo.com

Lees ook:Feestweek: Beatloverz – The Higher Christmas Level
Lees ook:Beatloverz komt er weer aan
Lees ook:Beatloverz het grote interview deel 2!
Lees ook:Beatloverz het grote interview!
Lees ook:Beatloverz als vanouds weer steengoed!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Beatloverz, goed feest, mindere locatie…

 1. Ton

  Er is een nieuwe bestemming voor de Maassilo dus ga er maar niet vanuit dat er nog iets veranderd wordt. Lees het artikel:

  Nipte steun voor Urban Podium
  ROTTERDAM – Een rebelse VVD-fractie betekende gisteren bijna het einde voor het Urban Culture Podium in de Maassilo in Rotterdam-Zuid.
  afbeelding vergroten Missy Elliot: een beroemdheid in de urban-scene. FOTO: EPA
  Nogal onverwachts stemden twee van de drie liberalen tegen het plan van elf miljoen euro, waarvan met 2,9 miljoen Koos Hanenberg wordt uitgekocht, de huidige exploitant van de Maassilo. Ook PvdA-raadslid Ronald Motta stemde tegen, waardoor wethouder Rik Grashoff het omstreden podium met de kleinst mogelijke meerderheid (22 tegen 21) door de gemeenteraad loodste.

  ,,Bestaande popcentra zoals Watt of Waterfront doen hun werk al. Het is niet de taak van de gemeente om een nieuw podium op te richten en de concurrentie aan te gaan,’’ aldus VVD’er Kees de Gruiter, die samen met partijgenoot Bas van Tijn afweek van hun coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en CDA.

  De weerstand van de voltallige oppositie was fel. Het podium is te duur, te groot en er is geen behoefte aan, luidde de teneur. Leefbaar Rotterdam diende zelfs een motie van wantrouwen in tegen GroenLinks-wethouder Grashoff, de opvolger van Kaya. Geen van de andere partijen steunde dit.

  Met het besluit is een einde gekomen aan een langslepende discussie over nut en noodzaak van een centrum voor allochtone, grootstedelijke jongerencultuur. De Maassilo wordt het centrum van ‘Rotterdam Jongerenhoofdstad 2009’.

    /   Reply  / 
 2. Bas Nelen Auteur

  Het is er volgens mij nog niet helemaal doorheen gedrukt. Als het wel zover komt dan is het echt huilen met de pet op. Samen met Factroy 010 is de Maassilo een van de beste Nederlandse en Europese locaties.

    /   Reply  / 
  1. Ton

   Volgens dit artikel is het er dus wel doorheen. beste van Europa wil ik niet zeggen rondom Berlijn zitten een paar fantastische locaties waar de Maassilo zeker niet aan kan tippen. Neem bijvoorbeeld:

   De Tresor, dat is pas underground
   The Cocoon club in Frankfurt, classy club niet vergelijkbaar maar in mijn ogen wel beter.

     /   Reply  / 
 3. Bas Nelen Auteur

  Oke, oke, daar heb je een punt. Europa heeft genoeg schitterende locaties! De Maassilo is de enige Nederlandse club waar we mee aan kunnen komen in het buitenland, sinds 11 gesloten is.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Beatloverz als vanouds weer steengoed! | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>