365 Clubnights – Hosted by Dorothy & Andy Sherman

Wat was ik blij toen bovenstaand cd-tje op mijn deurmat viel. Een cd die gehost wordt door ‘Shermanology’ lijkt wel garant te staan voor succes. Toen ik de overtallige reclame op de voorkant zag (SLAM FM!, Hi en LG) was ik bang dat het een commercieel hit-cd’tje zou worden. Of dat het ook is geworden, of dat het op de valreep van het jaar een top cd is, lees je op de volgende pagina…

De cd wordt, zoals eerder gezegd, gehost door ‘Shermanology’. Het kan aan mij liggen, maar de combinatie van broer Andy en zus Dorothy Sherman is in mijn ogen een van de beste dingen die de dance dit jaar heeft voortgebracht.

Nieuwsgierig stop ik het cd’tje dan ook in de daarvoor bestemde speler. De luisteraar krijgt een knallende introductie van Andy en Dorothy. Het lijkt wel of je op een privé feestje van de familie Sherman bent belandt. Alles klinkt erg spontaan en de teksten van ‘Shermanology’ klinken niet gescript.

De nummers na de intro zijn stuk voor stuk goed uitgekozen. Geen kansloze bliepjeshouse, maar stijlvolle house die je op een goede avond kan verwachten. De cd bevat wél een aantal hitjes, maar deze zijn niet storend, het zijn namelijk nummers die de cd net wat meer kracht geven. Voorbeelden zijn uiteraard ’3 Minutes’ van Fedde Le Grand en Pyramid van John Dählback.

Maar verder bevat de cd een hoop producties die ik zelf nog niet op andere compilaties had gehoord. Zoals het ‘diepe’ Generation Noise van Ladiback Luke en het heerlijke funky ‘Bang that Box‘ van Roger Sanchez. Zelfs de diepe technosound van Michel de Hey en Grooveryard komt voorbij met het nummer ‘Compound‘.

Ook staat er een exclusive van ‘Shermanology’ op, een onwijs knallende ‘Hey You!’ De dame en heer in kwestie praten echt heel prettig de cd aan elkaar. Geen lelijk schreeuwende mc er doorheen, maar mooi gezang en lekkere opzwepende teksten.

Conclusie:
House komt naar je toe deze winter. Met 365 ClubNights haal je een cd in huis die klinkt als een intiem feestje, knalt als een mega event en aanhoort als een kerstcadeautje. Een heerlijke cd met een aantal verrassende producties. Interesse? Je kan met oud en nieuw naar de vele Clubnights feesten in Nederland.

Lees ook:Dirty Dutch week: Parkhal
Lees ook:Favorietenweek: MC
Lees ook:Topper van de week: Shermanology (Interview)
Lees ook:Beatloverz: aanstaande zaterdag is het zo ver!
Lees ook:Top 500: Soul Central – Strings of life

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>