Dirty Dutch week: Andere feesten Rai

Met vanavond Dirty Dutch voor ons, is er een mooi moment aangebroken om eens te kijken wat de Rai voor ons in mars heeft. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, waar is Innercity gebleven? Innercity was jarenlang een zekerheidje in de Rai, maar is sinds 2006 niet meer teruggekomen. En dat is ontzettend jammer! Aan Innercity heb ik namelijk nog steeds warme herinneringen. Het was een van m’n eerste grote feesten.

Want de Rai is een veelgevraagde locatie voor grote feesten. Zo stond jarenlang Innercity op dit feest, maar heeft ook In Qontrol er een ruime geschiedenis. We duiken vandaag even de geschiedenis in van de feesten in de Rai Amsterdam.

Zo was er eind jaren ’90, in 1999 precies, het eerste Innercity feest in de Rai. Met een nog steeds actuele line-up werden de bezoekers muzikaal weggeblazen. Onderandere Carl Cox, Sven Väth, Tiesto, JP en Michel de Hey stonden op dit feest te draaien. Iets wat nu schier onmogelijk lijkt.

Een jaar later was Innercity gigantisch uitgebreid en stonden er nog meer grote namen naast elkaar te draaien. Onderandere Green Velvet, Tiesto, Paul van Dyk, Speedy Jay en Sander Kleinenberg waren op dit feest aanwezig.

Dan stappen we snel door naar In Qontrol 2004, dat ongetwijfelt bekend staat als een van de meest succesvolle In Qontrols in de geschiedenis. Een uitverkochte Rai, vier afgeladen zalen en een uitzinnige menigte roepen nog een hoop positieve verhalen bij het publiek op. Het was even zoeken, maar beelden zijn hier te vinden.

In 2007 was de laatste editie van Thunderdome in de Rai te vinden. Het heeft er ongetwijfelt mee te maken dat Thunderdome dit jaar ook op 20 december valt, want anders was het weer in de Rai gegeven, gezien de reacties van vorig jaar. Ook toen was het een topfeest.

Nog een paar filmpjes voor je op een rijtje:

Innercity 2005:

Innercity 2004:

Veel plezier vanavond!

Lees ook:Feestweek: Thunderdome 2008
Lees ook:Innercity 2007 definitief van de baan
Lees ook:Even een snackje: Thunderdome ’97
Lees ook:Thunderdome trekt minder bezoekers
Lees ook:Innercity 2007 op losse schroeven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>