Essenceweek: Armin van Buuren

Het feest waar ik al een hele lange tijd naar uitkijk is Essence. Dit feest staat al maanden rood omlijnt in mijn agenda. Vandaar dat ik heb besloten deze week maar eens tot Essenceweek te kronen. Ik licht elke dag weer een artiest voor je uit, die op Essence te vinden is. We beginnen de week uiteraard met de nummer 1 dj van de wereld, Armin van Buuren. De dj zal vanaf 2.30 een tweeënhalf uur durende performance gaan geven in de Jaarbeurs. Tijd om eens te kijken wie Armin nou echt is…

Armin is op dit moment de koning van de elektronische muziek. Met een dikke nummer 1 notering in de DJ MAG mag hij zich, net als vorig jaar, een jaar lang zo noemen. De Leidse dj treedt over de hele wereld op en is dan ook zelden in Nederland voor een optreden te vinden.

Van Armins vader, die fervent muziekliefhebber is, leert Armin zelf ook de liefde voor muziek kennen. Met zijn andere hobby’s op het gebied van technologie en computers is het voor de hand liggend als hij op zijn 14e begint met het maken van muziek.

De jonge Armin luistert de hele dag door naar Jean Michel Jarre en Ben Liebrand. Het is dan ook niet gek dat zijn eerste productie naar Ben Liebrand wordt verstuurd. Die is al snel erg enthousiast en leert Armin de fijne kneepjes van het vak. Binnen korte tijd wordt Armin dan dj van discotheek Nexus in Leiden.

Langzamerhand groeit zijn carrière en zo verhuisd hij van zijn slaapkamer studio naar een “echte” locatie. In de tussentijd studeert hij af op zijn studie Rechten.

Ondertussen is hij uitgegroeid tot de grootste dj ter wereld en treedt hij meerdere malen per week op. Naast zijn eigen naam gebruikt hij ook een hoop pseudoniemen, zoals: Armin, Darkstar, E=mc², El Guitaro, Gaia, Gimmick, Hyperdrive Inc., Perpetuous Dreamer, Problem Boy, Rising Star, The Shoeshine Factory. Ook zit hij in een hoop “projecten” zoals: Alibi, Armania, Electrix, Lilmotion, Major League, Monsieur Basculant, Shane, Red & White, Technology, Wodka Wasters.

Op Essence treedt de koning van 2.30 tot 5.00 op. Het zal zijn laatste optreden van dit jaar in Nederland zijn. Mocht je hem op Essence missen, het zal weer een tijd duren voordat je in Nederland een herkansing krijgt…

Een interview van een tijdje terug over zijn favo platen:

Een wat “serieuzer” interview:

Lees ook:Imagine van Armin van Buuren komt binnen op nummer 1 van album Top 100
Lees ook:ADE week: Armada Night
Lees ook:Armin draait met kerkklokken
Lees ook:Armin van Buuren razend populair in Amerika
Lees ook:Even een snackje: Etienne de Crecy

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Essenceweek: Armin van Buuren

  1. daan

    armin is not world’s biggest DJ tha’s by far TIESTO

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen Auteur

    Én toch is hij verkozen tot de beste dj van de wereld. ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>