Oude glorie: Dr. Alban – Sing Hallelujah

Vorige week hadden we echt een goede oude glorie. Wighfield's Saturday Night riep bij een aantal bezoekers weer de nodige memories op. In de comments werd geoppert voor een nummer van Dr. Alban. Aangezien ik Sing Hallelujah zelf ook een topper vind, staat het nummer van de nigeriaanse Dr. Alban deze keer in de oude glorie. Een nummer dat ondanks dat het 15 jaar oud is, nog steeds een absolute dance hit is gebleven!

Dr. Alban gaat in "het echte leven" door het leven als Alban Nwapa. De 51 jaar oude rapper had in de jaren '90 enkele mega grote hits. De Nigeriaan maakt nog steeds muziek en zijn laatste productie komt uit 2007 die hij samen met Haddaway maakte.

Maar deze keer dus geen recent werk van hem, maar een echte goude oude. Zijn werk kenmerkt zich omdat het over wijsheid, vrijheid en liefde gaat. De rapper is dan ook geen simpele man, hij behaalde op 33 jarige leeftijd zijn diploma als tandarts.

Hij heeft er alleen niks mee hoeven doen, aangezien hij in datzelfde jaar meteen een megahit scoorde met "It's My Life". Het daaropvolgende "Sing Hallelujah" behaald niet de eerste plaats, maar blijft steken op een verdienstelijke 7e plaats. Sindsdien scoorde de "dokter" nog kleine hitjes.

Maar hier dus de échte oude glorie!

En hier zijn laatste productie met Haddaway, het beluisteren waard!

 

Lees ook:Oude glorie: Nakatomi – Sing
Lees ook:Dr. Alban: nieuw album op Nederlands label
Lees ook:Oude glorie: Corona – The Rythmn of the Night
Lees ook:Hit or Shit: Cuzco Ft. Mc Martin De Man – Rockin’
Lees ook:Oude glorie: 2 Unlimited – No Limit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oude glorie: Dr. Alban – Sing Hallelujah

  1. MrWest

    Topperrrrrrrrr!

    _O_

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>