Great Britain week: Simian Mobile Disco

Vandaag in de GB week een Britse live-act die over de hele wereld de handjes op elkaar krijgt. Een act die dit jaar op Lowlands een overvolle tent trok, die vaak het voorprogramma van Underworld mocht verzorgen en op het legendarische Duitse festival "Sonne Mond Sterre" een schitterende set verzorgde. Ik heb het natuurlijk over de opvolger van het overgebleven Simian: Simian Mobile Disco.

Simian Mobile Disco bestaat uit de twee James': James Ellis Ford en James Anthony Shaw. Ze zijn voornamelijk bekend geworden door hun legendarische singels en remixen. Vooral de remixen van bands als The Go!, Team en Air zijn erg populair onder het dancepubliek.

Sinds eind jaren '90 zijn de twee studenten Biologie en Filosofie bezig met het maken van elektronische muziek. Als huisgenoot Simon Lord en vriend Alex MacNaughten zich bij de jongens voegen ontstaat de populaire band Simian. Tijdens de daaropvolgende tour gaven de beide James' vaak een dj set weg, onder de naam Simian Mobile Disco.

Het grote succes van Simian komt uit een wedstrijd voort die de platenmaatschappij van de jongens samenstelt. Daarin vraagt de maatschappij het nummer "Never Be Alone" te coveren. Het tot dan toe onbekende Justice waagt zich eraan, met dit resultaat.

Als de band Simian uitelkaar valt blijven James en James bijelkaar onder de naam "Simian Mobile Disco".

Lees ook:Danceblog deelt uit: kaartjes voor Simian Mobile Disco
Lees ook:Video: Simian Mobile Disco – It’s The Beat
Lees ook:Lowlands 2008:Sven Väth, Modeselektor, Simian Mobile Disco
Lees ook:Video: Simian Mobile Disco – I Believe
Lees ook:Lowlands presenteert ronkend dance-programma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>