Favorietenweek: Techno

Oplettende lezers weten eigenlijk al wie mijn favoriet in dit genre is. Om niet onophoudend over deze dj te schrijven heb ik voor een andere technoheld van mij gekozen. Iemand die internationaal tot een van de grootste behoort en mijn hart sneller laat kloppen. Vandaag dus niet mijn grootste technoheld Michel de Hey of Benny Rodrigues, maar Sven Väth!

 

Papa Väth is een naam die Sven heeft verkregen omdat hij een van de grondleggers van de hedendaagse techno is. Sven is zondermeer de dj die techno groot heeft weten maken bij een groot publiek.

De dj is inmiddels alweer 44 jaar oud, maar nog steeds regelmatig op grote feesten en festivals te vinden. De dj is al sinds 1982 begonnen met het maken van muziek. 

Met het concept "Cocoon" heeft Sven op dit moment een groot gedeelte van de technoscene in bezit. Cocoon staat namelijk naast het legendarische feest voor een club, boekingskantoor, platenlabel en website. Zonder enige twijfel heeft dit sterke concept eraan toegedient dat Sven zich tot een van de meest populaire dj's kan scharen.

Toch dienen er ook vraagtekens bij Sven gezet te worden. Het is een dj die "zijn dag moet hebben". Het ene moment geeft hij legendarische setjes weg, het andere moment val je letterlijk van zijn muziek in slaap.

Lees ook:Feestweek: Cocoon
Lees ook:Best dj of 2008 week: Techno
Lees ook:Sven Vath geeft Nina opnieuw Ja-woord
Lees ook:Zomerplannen in Ibiza? Data Cocoon bekend
Lees ook:Sven Väth verlooft zich met Oostenrijkse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>