DJ MAG top 100 uitgelekt!

Zaten we eigenlijk met z'n allen op woensdag te wachten tot de officieële uitslag bekend werd van de DJ MAG Top 100. Wij hebben hem al! Op het Armin van Buuren forum is de lijst namelijk door een bezoeker al uitgelekt. Jammer voor de organisatie, die de uitreiking natuurlijk zo spontaan mogelijk wilt houden. Voor degene die de uitslag écht nu willen weten, lees snel verder.

 

De winnaar is natuurlijk weer een Nederlandse dj. Armin van Buuren gaat er met het goud vandoor. De zilveren plak gaat naar ons eigen DJ Tiësto. Paul van Dyk maakt de top 3 compleet.

Tot zover eigenlijk geen verrassingen. De grootste verrassing komt van David Guetta die een stijging van 5 plaatsen maakt naar plek 5 in de lijst. Verder schuift Sander van Doorn twee plaatsen op naar plek 13. Keldert Marco V van plek 20 naar plek 44(!). Eindigt Laidback Luke voor zijn eigen held (Roger Sanchez) en heeft Deadmau5 een onwijs grote sprong gemaakt (van 164 naar 11)

De hele lijst ziet er als volgt uit:

01. Armin van Buuren
02. Tiësto
03. Paul van Dyk
04. Above & Beyond
05. David Guetta
06. Ferry Corsten
07. Sasha
08. Markus Schulz
09. John Digweed
10. Infected Mushroom

11. Deadmau5
12. Carl Cox
13. Sander van Doorn
14. Paul Oakenfold
15. Richie Hawtin
16. Hernan Cattaneo
17. James Zabiela
18. Andy Moor
19. Eddie Halliwell
20. Axwell

21. Eric Prydz
22. Kyau & Albert
23. Gareth Emery
24. Sven Väth
25. ATB
26. Anderson Noise
27. Joachim Garraud
28. Bobina
29. Fedde le Grand
30. Dubfire

31. Aly & Fila
32. Judge Jules
33. Umek
34. Matt Darey
35. Ricky Stone
36. Ricardo Villalobos
37. Lange
38. Daft Punk
39. Benny Benassi
40. Bob Sinclair

41. Deep Dish
42. Mark Knight
43. Astrix
44. Marco V
45. The Thrillseekers
46. Laidback Luke
47. Danny Tenaglia
48. Menno de Jong
49. Marco Lenzi
50. Andy C

51. Offer Nissim
52. Martin Solveig
53. Adam Sheridan
54. Sean Tyas
55. DJ Feel
56. Yahel
57. Roger Sanchez
58. DJ Shah
59. Sander Kleinenberg
60. John O'Callaghan

61. Blank & Jones
62. Cosmic Gate
63. Steve Angello
64. Simon Patterson
65. Gabriel & Dresden
66. Richard Durand
67. Laurent Wolf
68. Matt Hardwick
69. Chris Liebing
70. Erick Morillo

71. DJ Hype
72. Signum
73. Justice
74. Dirty South
75. Wally Lopez
76. Magda
77. Lisa Lashes
78. Pete Tong
79. DJ Vibe
80. Bad Boy Bill

81. Tiddey
82. Greg Downey
83. Marcel Woods
84. Nick Warren
85. Solar System
86. Skazi
87. Mike Koglin
88. Mauro Picotto
89. Sébastien Léger
90. The Chemical Brothers

91. Steve Lawler
92. Fatboy Slim
93. Solarstone
94. Astral Projection
95. Leon Bolier
96. Nic Fanciulli
97. Ronski Speed
98. Tocadisco
99. Booka Shade
100. Alex M.O.R.P.H. & Woody van Eyden

De nummers 100 t/m 150 zijn:

101. Hybrid
102. Robbie Rivera
103. Sebastian Ingrosso
104. Yoji Biomehanika
105. John Dahlbäck
106. Lisa Pin-Up
107. Valentino Kanzyani
108. John 00 Fleming
109. Luciano
110. Christopher Lawrence

111. John Graham
112. BT
113. Laurent Garnier
114. Westbam
115. Super8 & Tab
116. Boys Noize
117. Talla 2XLC
118. Tiga
119. Armand van Helden
120. Gui Boratto

121. Kaskade
122. Dave Seaman
123. Danny Howells
124. Marcus Schossow
125. Andy Whitby
126. Adam Beyer
127. Alex Kidd
128. Marco Carola
129. John B
130. Trentemøller

131. Antoine Clamaran
132. Dave Clarke
133. The Plump DJs
134. Jeff Mills
135. Rank 1
136. Jon O'Bir
137. Pendulum
138. Jody Wisternoff
139. Scot Project
140. MSTRKRFT

141. John Askew
142. Felix da Housecat
143. Simon Posford
144. Satoshi Tomiie
145. Donald Glaude
146. Erol Alkan
147. Krafty Kuts
148. DJ Dan
149. Riley & Durrant
150. Victor Calderone

 

Lees ook:Paul van Dyk weer ‘beste dj ter wereld’
Lees ook:Armin van Buuren pakt de wereldcup
Lees ook:Filmpjes: Miami Winter Music Conference ten einde, nu het beeldmateriaal!
Lees ook:Tiësto en Ferry Corsten op Trance Energy 2008
Lees ook:Don Diablo, Fedde Le Grand en Miss Melera ook naar Ultra Music Festival

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “DJ MAG top 100 uitgelekt!

 1. Berry

  132. Dave Clarke !
  Hahaha, wat staat er een hoop bagger boven.

    /   Reply  / 
 2. B.

  Die hele DJ mag klopt echt gewoon niet. Hoe kan die Armin nu op nummer 1 staan en Tiesto op 2. De Dj mag zegt sowieso niet wie de beste dj op het moment is maar wie de populairste dj is. Zeker door dit gegeven is het zeer vreemd dat Armin op 1 staat en Tiesto op 2. Een paar feitjes op een rij: 1. Tiesto is dit jaar wederom bekroond als beste dj ter wereld op de World Music Awards in Miami, Tiesto is onlangs bekroond tot best Ibiza DJ 2008, Tiesto heeft afgelopen jaar de Buma Export prijs gewonnen voor bestverkopende artiest in het buitenland, Tiesto is met zijn Elements of life genomineerd geweest voor een Grammy enz enz.
  Tevens zie je dat Tiesto wereldwijd vollere zalen en stadions trekt daar waar Armin al moeite moet doen om alleen al een zaal van de Jaarbeurs vol te krijgen ( hoop kaarten daarvan zijn zelfs op het laatste moment weg gegeven ). Als je op Youtube de feesten bekijkt waar beide heren draaien zie je dat het publiek bij Tiesto toch wel even iets meer uit hun dak gaat als bij Armin. Armin is daarom ook niet meer als een Tiesto kloon die er alles aan doet om maar zoveel mogelijk op zijn grote voorbeeld te lijken…alleen doet ie het allemaal net een stuk minder!! Volgens mij zijn ze bij de DJ MAG gewoon nog steeds gepikeerd dat Tiesto zijn derde award toendertijd niet in persoon is komen halen vanwege zijn Gelredome concert. Neem van mij aan dat als je een echt betrouwbare lijst wilt zien waar je het hele jaar door op kan stemmen je beter op THE DJ lIST kan vertrouwen: http://www.thedjlist.com/

    /   Reply  / 
 3. PieTluT

  Ja B. je hebt wel gelijk dat Tiësto een grotere dj is dan Armin. Als je alleen al kijkt naar het aantal innovaties in de djwereld die van Tiësto afkomen:

  - eigen feest (heel stadion van hemzelf – wereldwijd)
  - platenmaatschappij die eerst iedereen ownde voordat ze voor zichzelf gingen beginnen. Ook Armin heeft nog voor Black Hole Recordings gewerkt in het pre-Armada tijdperk.
  - Tiësto is de dj die alles als eerste deed, de rest van de dj’s kon gewoon niet achterblijven en moest het ook doen dus konden ze van zijn ‘momentum’ gebruik maken om hun carriere een boost te geven.

  Het feit dat Armin op Youtube nog steeds filmpjes laat zien dat hij door terminals van luchthavens loopt en business class vliegt en dat Tiësto zich rond laat vliegen in z’n private jet zegt natuurlijk al genoeg over de verschillen in inkomens tussen beide heren en dus de bezoekersaantallen op hun gigs.

  Het feit dat Armin’s album dit jaar op de eerste plek binnen kwam in de Album chart van Nederland komt slechts door de massale verkopen die hij wsl gedaan heeft op Trance Energy. Alleen die avond zullen er vast wel veel verkocht zijn, later was het snel minder.

  Tiesto’s In Search Of Sunrise 7 Asia daarentegen was zo gruwelijk veel beter dat het niet te begrijpen is dat Armin hier nu weer als winnaar uit de bus is gekomen.

  Armin heeft daarentegen wel zn radioshow. Misschien komt het wel dat Armin’s fans meer internetters (en dus djmag-stemmers) zijn dan die van Tiësto.

  De polls zijn heus wel eerlijk. Dit betekent gewoon dat er meer Armin-fans zijn die stemmen dan Tiëstomania.

    /   Reply  / 
 4. Koop

  Meest bizarre is toch wel dat Daft Punk niet eens in de top 30 staat. Hele wereld rond getourd, overal uitverkocht. Voor de rest wel eens met de lijst, maar schat Tiësto ook wel wat hoger in dan van Buuren

    /   Reply  / 
 5. flemming

  dit was de laatste keer dat ik stem. wat een drama

    /   Reply  / 
 6. MinM

  pffft vriendjes politiek daar bij dj mag.
  waarschijnlijk kon tiesto niet komen omdat deze nu in amerika zit.
  Alleen de set van mysteryland van tiesto was super

    /   Reply  / 
 7. T,

  “Het feit dat Armin’s album dit jaar op de eerste plek binnen kwam in de Album chart van Nederland komt slechts door de massale verkopen die hij wsl gedaan heeft op Trance Energy. Alleen die avond zullen er vast wel veel verkocht zijn, later was het snel minder.”
  Dat album kwam pas later uit bij zijn imagine-concert in de jaarbeurs.. En of daarvan die verkoopcijfers zo hard zijn gestegen weet ik niet…

  Maar DJ-Mag is inderdaad gewoon een populariteitspol, en dat is jammer omdat het wordt gezien als DE top 100. Vind trouwens dat david guetta niet in de top tien thuis hoort. Draait bijzonder slecht. Net als een aantal anderen…

  Het zou ook niet mijn lijstje zijn nee…

    /   Reply  / 
 8. Omitje

  Armin of Tiesto…
  Voor beide dj’s wil ik wel in de rij staan.
  Menno de Jong had van mij wel wat hoger mogen eindigen, maar goed, dan heb ik het over dj’s die je avond tot een geweldig feestje maken en niet over wat een dj allemaal heeft bereikt of heeft gedaan, want wie zal Tiesto dan ooit evenaren?

    /   Reply  / 
 9. van Rode

  Ik denk dat Armin’s verkiezing voornamelijk komt omdat Armin zijn radioshow op internet heeft waar heel veel naar geluisterd wordt. Verder is Armin inderdaad een soort kloon van Tiesto.
  Maar grootste DJ is toch wel Paul van Dyk. Hij staat sinds 1999 (nu dus voor de 10e keer!) in de top 5 van de DJ Mag lijst (toen Tiesto en Armin nog niet eens in die top 100 voorkwamen!!) en heeft veel meer dan Tiesto en Armin zijn eigen stijl van draaien.
  De poespas die Tiesto gebruikt om z’n shows op te leuken heeft Paul van Dyk echt niet nodig, zijn muziek is voldoende om volle zalen in extase te brengen en tot het eind van z’n set in extase te laten!

  Paul van Dyk rules!!!

    /   Reply  / 
 10. Bas Nelen

  Zo is te merken hoe erg het leeft. In mijn ogen had Tiësto stijf bovenaan moeten staan. Grappig vind ik wel dat Eddie Halliwell bovenaan staat, zonder ook maar een productie op z’n naam. Het ontbreken van Daft Punk in de “hoge” regionen kan ik goed begrijpen. Iedereen heeft hun kunstje wel eens gezien, niemand is er zeker van dat ze écht live draaien en ze vallen de laatste tijd qua producties in herhaling.

  Ik vind het wel jammer dat Sander van Doorn en Fedde Le Grand de top 10 niet zijn binnen gedrongen, zij hebben het in zich om uiteindelijk het stokje van Armin over te nemen.

    /   Reply  / 
 11. Elmer

  Nog nooit op deze site geweest, kom hier toevallig omdat ik een recensie zocht van Twice in a Blue Moon.

  Maar wat een Armin-haters posten er hier zeg. Ik vind het onvoorstelbaar dat mensen hier roepen hoe geweldig Tiësto wel niet is. Die man verdient niet eens een plaats in de top-10. Tiësto was een goede dj tot een jaar of 6-7 geleden. De man is ZO commercieel geworden, met supersimpele commerciele baggerhits waarvan de kwaliteit steeds meer te wensen overlaat. Zijn Club Life komt niet eens in de buurt van A State of Trance, wat onder tranceKENNERS (ja, benadrukt inderdaad) gezien wordt als één van de beste Trance en Progressive radioshows van de laatste jaren. Misschien alleen geëvenaard door Trance Around the World van Above & Beyond.
  Niet alleen de eigen producties van AvB zijn stukken beter dan die van Tiësto, ook zijn live-sets hebben veel meer kwaliteit en afwisseling dan die van Tiësto. Armin verdient het zoveel meer om bovenaan te staan dan de man die zijn ziel verkocht heeft voor de commercie en er met zijn bagger voor zorgt dat het een schandaal is wat sommige mensen voor Trance aanzien. En bedenk wel dat dit getypt is door iemand die tot een jaar of 6 geleden een zeer grote Tiësto-fan was.
  Mensen als AvB en Ferry Corsten zijn Tiësto al lang en breed ontstegen en ik noem een Menno de Jong is iemand die er ook hard aankomt.
  Laat ik afsluiten door te zeggen dat mijn top 3 waar ik op gestemd is de volgende is: Above & Beyond, Ferry Corsten, Armin van Buuren. Veel meer kwaliteit, een veel uniekere en afwisselendere sound (dit geldt zeker voor Ferry) en lang niet zo commercieel als Tiësto. Maar hop, laat de breezah-generatie meneer Tiësto maar weer een TMF-award :_) geven.

    /   Reply  / 
 12. Frank

  Ik ben het volledig eens met Elmer hierboven. Tot een zestal jaar geleden was ik ook grote fan van Tiësto. Toen hij kwam aandraven met de meest commerciële shit ooit, was het serieus om zeep. De pretentie waarmee hij in zijn shows naar voor komt, spreekt al boekdelen. De laatste show die ik gezien heb was vorig jaar (Elements of Life). Mijnheer stond er stokstijf zijn goede, oude nummers te draaien, samen met zijn nieuwste commerciële bucht. En dit in een overbevolkte zaal, wegens aflasting van de concerten de dagen ervoor. De TMF awards zijn het prototype voorbeeld van hoe commercieel Tiesto wel niet is. Vergelijk hem (op dit moment) gerust met Reggy in België. Een even grote dikkenek die niks deftigs kan produceren. En het recente artikel rond mogelijk plagiaat, … Sterk bezig man! Nummer 2? Laat met niet lachen, je kan niet tippen aan de kleinste teen van Armin of Ferry. Gisteren heb ik Ferry bezig gezien op Full on Ferry, wat een energie, wat een show, wat een enthousiasme! Ferry begint heel dicht in de buurt van Armin te komen. DIT zijn topproducers en DJs waar Tiesto massaal bij verbleekt.
  Armin, een dikke proficiat, je hebt het meer dan verdient! Op naar de volgende verkiezingen.

    /   Reply  / 
 13. Lien Appelsien

  Les goûts et les couleurs on ne discutent pas! Over smaken en kleuren discussieert men niet!

  Commerciële muziek verkoopt meer (commerce = verkoop), dus meerdere mensen kopen en luisteren naar de muziek, wat betekend dat deze kopers/luisteraars dit goede muziek vinden.

  In hun ogen is dit dus de beste DJ, als er 100 mensen vinden dat chocolade lekkerder is dan snoep, dan moet niemand komen zeggen “iedereen vindt snoep beter” als de cijfers iets anders zeggen

    /   Reply  / 
 14. Pingback: Essenceweek: Armin van Buuren | Dance

 15. Pingback: Tiësto verkozen tot beste dj ter wereld | Dance

 16. Pingback: Snap jij er nog wat van? | Dance

 17. robbie

  dit is een top 100 met dj’s met beste producties en meeste aanzien.. of het de beste zijn??? deze dj’s hadden iig in mijn top 100 gestaan :

  Adam Beyer
  Âme
  André Galluzzi
  Dixon
  Dominik Eulberg
  Frank Lorber
  Gabriel Ananda
  Loco Dice
  Magda
  Marco Carola
  Mathias Kaden
  Michel de Hey
  Live: Olene Kadar
  Onur Özer
  Ricardo Villalobos
  Richie Hawtin
  Sven Väth

    /   Reply  / 
 18. mark

  above & beyond?

  infected mushroom?

  andy moor ?

  echt… WIE ZIJN DAT IN GODSNAAM ik heb er echt nog nooit van gehoord

    /   Reply  / 
 19. Guido

  Nog nooit van Above And Beyond gehoord?!
  zeer groot Trance Trio, zijn best wel bekend door hun Anjunabeats Serie..
  geloof me, die staan er wel terecht in hoor.

    /   Reply  / 
 20. Berend

  hoe kun je tiesto of armin van buuren goed vinden terwijl ze beide een heel team achter zich hebben. ksnap trouwens niet dat chuckie of hardwell er niet in staat terwijl ze (vooral chuckie) de hele wereld af reizen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>