Technoweek: technotempel Doornroosje

Als grote afsluiter van de technoweek, deze keer een bericht over een Nijmeegseclub waar veelal de driekwarts maat van de techno te vinden is. Mensen van ver buiten Nijmegen komen naar Doornroosje om de beste techno en minimal klanken aan te horen…

In Nijmegen staat alweer een tijdje de Doornroosje. De tent begon in 1970 als 'Kreatief Aktiviteiten Sentrum' . Het was een nationale verzamelplaats voor hippies en hier was als een van de eerste plaatsen hash en wiet te verkrijgen.

De club wist vele grote bands voor hun doorbraak te programmeren. Zo stonden ondermeer Doe Maar, Sonic Youth, Red Hot Chilli Peppers, Radiohead en DeUS op het podium. Bandjes die niet veel later grote internationale faam wisten te creeëren.

Als eind jaren '80 de dance zich ontwikkelt in Nederland staat Doornroosje wederom voorop. Ze weten al snel (destijds) grote talenten te boeken, zoals Tiësto, Daft Punk , en Dave Clark. Artiesten die nu veelal onbetaalbaar voor Nederland zijn geworden.

Tegenwoordig is er naast een ruime vertegenwoordiging van rock, een grote verscheidenheid van dance te vinden. Zo is er minimal, techno, progressive, house, deeptechno en techhouse te horen.

In 2006 verkoos Revu de tent tot de beste nachttempel van het jaar. Vorig jaar werden ze met minimaal verschil tweede. Doornroosje is een absolute techno aanrader!

18 oktober is niemand minder dan Dave Clark wederom te vinden in de Doornroosje.

Lees ook:ADE week: klinch: Dave Clark presents
Lees ook:Midnight Juggernauts: enige clubshow in Nederland
Lees ook:Best dj of 2008 week: Electro
Lees ook:Best dj of 2008 week: Techno
Lees ook:Zaterdagavond stapavond (12)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Technoweek: technotempel Doornroosje

  1. Katja

    Doe maar een maandje later, bijna goed ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>