Technoweek: Bart Skils

Vandaag in het item: Bart Skils. Deze techno dj, die alweer vanaf 1995 bezig is, is een van de grootste techno dj's in Nederland. Op elk groot feest of festival is hij wel op de mainstage te vinden, dit jaar was hij weer te zien op o.a. Welcome to the Future, Vollt loves Summer en Rockit. Een verhaal over de man die zijn wekelijkse Vollt avonden tot een succes heeft gebracht.

Bart Skils carrière begint wanneer hij, na zijn verhuizing naar Amsterdam, bij de Amsterdamse platenzaak Outland begint te werken. Naast zijn werkzaamheden daar begint hij eigen feestjes te organiseren. Omdat deze zo'n succes zijn stapt hij in club Mazzo achter de draaitafels.

Op dezelfde plaats begint Bart met zijn wekelijkse Vollt avonden. Deze zijn zo'n succes dat ze een respectabele plaats hebben gevonden in het Amsterdamse uitgaanswereldje. Hij ontwikkelt een stijl die zich kenmerkt door extreem ritmische techno tot heerlijke diepe minimal. 

Door Bart hebben veel techno liefhebbers in eigen land kennis kunnen maken met Richie Hawtin, Luciano en Villabos naar Nederland voor zijn feesten (Vollt, Static en Traffic). Hij is altijd op zoek naar vernieuwingen in zijn sets en zorgt voor de welkome afwisseling op een feest. Een heerlijke dj!

Bart Skils met Queensday Amsterdam:

Lees ook:Volt en Bart Skils in de Paradiso
Lees ook:ADE week: Vrijbuiters go Berlin underground
Lees ook:Voltt presenteert Sven Väth, Richie Hawtin, Dixon en Tiga
Lees ook:Zaterdagavond stapavond
Lees ook:ADE week: Kraak & Smaak presents Plastic People

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>