Franse helden: David Guetta

Ook mijn persoonlijke favoriet mag niet ontbreken in het rijtje Franse helden. Deze keer dus de enige echte David Guetta. Ook weer een veertiger die met zijn beats de hele wereld heeft veroverd. Maar wie is deze dj die naam maakte in gayclubs in Parijs?

 

David Guetta begon met draaien toen hij 13 jaar oud was. Drie jaar later, toen hij 16 jaar was, begon hij als dj in plaatselijke discotheken. Halverwege jaren tachtig maakt hij naam als hiphop en acid-house dj in gayclubs.

Pas 10 jaar later maakt hij echte faam als een van de pioniers in het Franse nachtleven. Hij is het gezicht van clubavonden in bekende clubs als Folies Pigalle en Les Bains. Daar nodigt hij Roger Sanchez, David Morales en Louie Vega uit om hem achter de booth te vergezellen.

In 2001 gaat hij bezig met zijn echte liefde, het muziek maken. Dat resulteert in het album 'Just a Little More Love' en de gelijknamige single. In een keer staat David Guetta op de kaart.

Als in 2007 zijn derde album (na Guetta Blaster in 2005) uitkomt, ligt de wereld aan zijn voeten. Hij scoort hit na hit met 'Love is Gone', 'Delirious', 'Tommorow can't wait' en vele andere.

Ondertussen mocht ik deze dj al een aantal malen live aanschouwen, waarvan zijn set bij de laatste Mysteryland fenomenaal was. Geen commercieële zelfpromotie, maar electro met een heerlijk house sausje.

Voor degene die hem dit jaar nog willen zien: haal je tickets hierrrr

Als video: zijn lekkerste track!

Lees ook:Franse helden: Bob Sinclar
Lees ook:Verjaardagsweek: David Guetta – World is Mine
Lees ook:Franse week: de afsluiter
Lees ook:Unighted: David Guetta haalt Tiësto naar Frankrijk
Lees ook:Hit or Shit: David Guetta – Everytime we touch

1 Reacties // Reageer

One thought on “Franse helden: David Guetta

  1. Lin

    Ha, daar ben ik bijgeweest! Was super!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>