Franse helden: Bob Sinclar

Vandaag in het item: Franse Helden, de commercieële house dj Bob Sinclar. Weer een icoon van de Franse dance scene. Deze dj staat dan wellicht bekend van zijn grote (commercieële) house hits, maar Sinclar maakt onder andere pseudoniemen muziek in heel andere stijlen…

Christophe Le Fraint (echte naam) wordt in een klap over de hele wereld beroemd, als hij eind 2005 met 'Love Generation' komt. Vanaf dan zal hij de rol van veel gevraagd dj/producer gaan vervullen.

Met andere commercieële hits zoals 'World, hold on', 'Rock this party', 'What I Want' en Together is Sinclar op dit moment een van de meest verkopende artiesten ter wereld. De stijl die hij op dit moment draait, ligt ver weg van het geen waar hij op 18 jarige leeftijd mee begon.

In 1986, wanneer hij 18 is, begint hij met het draaien van hip-hop en funk. Hij werkt onder de naam Chris The French Kiss, hij scoort al snel een klein hitje, Gym and Tonic (samen met Thomas Bangalter van Daft Punk).

Dan komt hij met de naam Bob Sinclar op de proppen. De naam is afkomstig van een karakter uit de film Le Magnifique. Veel mensen denken nog steeds dat het eigenlijk Sinclair is, deze naam bestaat wel degelijk, maar is afkomstig van een Amerikaanse zanger.

Maar Christophe werkt ook onder andere pseudoniemen, zoals The Mighty Bop en Reminiscence Quartet. Onder deze namen maakt hij hip-hop, acid en jazz platen. 

 

Lees ook:Franse week: de afsluiter
Lees ook:Video: Bob Sinclar – Together
Lees ook:Franse helden: David Guetta
Lees ook:Video: Fireball vs Bob Sinclar – What I Want
Lees ook:Technoweek: Steve Rachmad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Franse helden: Bob Sinclar

  1. Koeno

    VITALIC! Dat is mijn Franse Danceheld!

      /   Reply  / 
  2. Bas Nelen

    Guess what!? Zaterdagmorgen staat Vitalic in het item!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>