Franse helden: Daft Punk

Deze week behandelen we Franse dance sterren. En natuurlijk kunnen deze twee geweldige producers niet in het rijtje van helden ontbreken.

De status helden zijn ze eigenlijk al ontgroeit, deze sterren verdienen niks minder dan het plakaat legendes. Een verhaal over de twee grootheden uit de dance industrie.     

Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo besluiten begin jaren '90 een Punk bandje op te richten, genaamd Darlin. De band slaat totaal niet aan, en wordt in een recensie slappe punk genoemd (oftewel Daft Punk). Als Laurent Brancowitz uit de groep stapt, gaan de twee heren verder als, je raadt het al, Daft Punk.

In 1993 brengen ze dan hun eerste single uit, genaamd 'The New Wave', snel opgevolgd door de hit Da Funk. Wanneer ze in 1996 bij Virgin tekenen komt al vrij snel het legendarische 'Homework' uit. Met de hits 'Da Funk' en 'Around the World' wordt dit een van de grootste dance albums uit de geschiedenis.

Als in 2001 (!) het tweede album uitkomt, promoten ze het album door enkel en alleen in robotpakken te verschijnen. Iets waar de twee nog steeds mee optreden. Voor de 14 nummers van het album worden aparte clips gemaakt, die samen de film 'animatiefilm Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem' vormen.

Ondanks dat het grote publiek het derde album, 'Human after all, niet weet te waarderen wordt het album in de underground scene plat gedraait.

In 2007 komen ze na 10 jaar weer richting Nederland, alwaar ze een legendarisch optreden geven in de Heineken Music Hall. Er komt een samenwerking met Kanye West, wat resulteert in een spetterend nummer, Stronger genaamd.

Als filmpje heb ik niet voor een live versie gekozen, maar de originele clip van 'One More Time', waar de liefde bij mij voor Daft Punk begonnen is!

Lees ook:Daft Punk gadgets zijn cóóóóóól
Lees ook:Daft Punk presenteert eerste fanmade video
Lees ook:Filmpje: Samples Daft Punk ontrafeld
Lees ook:Digitalism, de opvolgers van Daft Punk?
Lees ook:Daft Punk helm te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>