Top 500: Rank 1 – Awakening

Een gouwe ouwe op nummer 207 van de Top 500 Dancehits als het gaat om trance-klassiekers. Destijds een grote hit, maar ben ervan overtuigd dat Awakening van Rank 1 nog op menig feest als classic voorbijkomt.

Voor mij persoonlijk is dit nummer met zijn melodielijnen, synths en strings een uitbeelding van wat trance is. Wel erg jammer dat de originele videoclip een totaal nietszeggend en vooral storend verhaaltje bevat over illegale straatraces tijdens een underground trancefeest. Dat is een combinatie waar ik nog nooit van heb gehoord en die me ook totaal niet logisch lijkt. Brullende motoren, rubber en stoere auto's tijdens de doorgaans redelijk zoetgevooisde melodielijnen die trance heeft. Maarja, misschien heb ik wel iets gemist.

Rank 1 – Awakening (originele videoclip)

Bekijk HIER de gehele Top 500 en DAAR de tot nu toe besproken nummers.

Lees ook:Top 500: Rank 1 – Breathing (Airwave)
Lees ook:Essenceweek: Rank 1
Lees ook:Top 500: Kosheen – Hide U
Lees ook:Top 500: Culture Beat – Mr. Vain
Lees ook:Menno de Jong krijgt eigen radioshow

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Top 500: Rank 1 – Awakening

 1. Jens

  Je hebt inderdaad wat gemist. Dat “nietszeggende verhaaltje” en deze hele clip is een ode van Duncan Stutterheim aan zijn toen pas overleden broer Miles.

    /   Reply  / 
 2. Frank

  Komen er nog nieuwe berichten of zijn ze door de voetbalgekte nog even op ?

    /   Reply  / 
 3. Katja

  @ Frank: met de voetbakgekte heeft het niks te maken, maar vanwege drukte met banen bij beide redacteurs was het qua tijd even heel erg krap.. Helaas.

    /   Reply  / 
 4. Jens

  Ik haat banen.

    /   Reply  / 
 5. Jaap

  Het wordt tijd dat deze rubriek weer eens wordt opgepikt, want er zijn nog 200 liedjes te gaan en het was een hele leuke lijst (mijn favoriet). Please?

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Essenceweek: Rank 1 | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>