Armin neemt de fakkel over van Tiësto

We hebben met Armin van Buuren een nieuwe Tiësto in de gelederen.
Dat is toch wel de conclusie die je kunt trekken uit het feit dat Van Buuren volgend jaar in een ongetwijfeld volle Jaarbeurs zijn trance ten gehoren gaat brengen. What's next? Het Gelredome? De Olympische Spelen? Het zou zomaar kunnen. Armin bezit dezelfde cruciale karaktertrekken die Tiësto zijn ongekende succes bezorgden. Welke dan? 

Ten eerste natuurlijk de muziek. Tiësto had nog wel een tijdje door kunnen gaan met het produceren van stadiontrance, maar was het zo beu dat hij wat meer richting rock en techtrance opschoof. Desalniettemin is trance, hoe plat dan ook, nog steeds de enige stijl waarmee je een strand in Rio op zijn kop krijgt en een Olympische openingsceremonie kunt verzorgen. Trance heeft melodie en is daarom geschikt voor mensen die (nog) niet helemaal into dance zijn. Het wordt dan ook massaal gevreten, wereldwijd. Niet voor niets kreeg Armin dit jaar de DJMAG-award.

Ten tweede het team erachter. Net als Tiësto heeft Armin een ijzersterk team achter zich staan, dat uiterst effectieve mediacampagnes organiseert en telkens wel weer een hype weet te creëren rondom een nieuwe cd of groot optreden. De muziek is net als bij Tiësto lekker veilig en vertrouwd, zodat geen fan zich van de artiest afkeert, er komen slechts mensen bij. Verschil met Tiësto is overigens wel dat Armin zijn muziek grotendeels zelf produceert en dat Tiësto het vooral aan zijn producersteam overlaat.

Ten derde en laatste zijn beide jongens zo Hollands als wat. Lekker nuchter en bescheiden. Net als Tijs is Armin niet al te zeer onder de indruk van al die vrouwen die aan zijn voeten liggen. Hij weet: met een leven van seks drugs en rock & roll kom je niet ver in een dj-carriere. Dan word je niet uitgenodigd voor de spelen, dan hebben concertorganisatoren niet zoveel vertrouwen in je dat ze een heel stadion afhuren. Net als Tiësto staat Armin nog altijd met beide benen op de grond. En daarom gaat hij het net zo ver schoppen. Read my lips, hehe.

Lees ook:
Meer over Armin van Buuren
Meer over Tiësto

Lees ook:Ouders van Armin zijn apetrots op hun zoon
Lees ook:Trance voor alle leeftijden
Lees ook:[Teaser] Armin van Buuren & W&W – D# Fat
Lees ook:Armin van Buuren boos op columnist
Lees ook:Paul Oakenfold geeft concert voor Myspacers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Armin neemt de fakkel over van Tiësto

 1. Jens

  Maar Tiësto was tijdens zijn doorbraak zijn tijd ver vooruit. Platen als Suburban Train of de eerste In Search Of Sunrise. Of luister nog eens naar zijn doorbraakset op Innercity in 1999.

  Dit niveau heeft Armin nog niet bereikt. Hij maakt al jaren lang precies dezelfde muziek. Het ligt lekker in het gehoor maar een echte classic heeft hij nog niet gemaakt. Vind ik.

    /   Reply  / 
 2. wj

  Ik ben het het met je eens. Armin heeft niet echt een klassieker zoals Suburban Train, Traffic of Agido for strings.

  Ik vind het trouwens jammer dat tiësto geen echte trance tracks maakt ik hield van zijn muziek. Tegenwoodig ben ik niet meer zoon fan van hem. Ik luister nog wel vaak zijn oude echte trance tracks.

  Jammer van zoon goede DJ!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>