Mr C op de bres voor vinyl

Elke discussie is het waard om gevoerd te worden, maar het vynil vs digitaal ge-emmer is wel erg zinloos. Neemt niet weg dat het leuk is om te lezen wat de verdwaalde vinyl aanhanger hierover te zeggen heeft.

Zo heeft de Engelse dj en producer Mr C (bekend van The Shamen) op zijn myspace het toch maar eens opgenomen voor de ouderwetse plaat.It seems today that we move further & further into the digital domain as far as DJing is concerned & as our piers & contemporaries move into this domain there's an added pressure for all & sundry to follow suit. The whole world seems to be going digital & our beloved analog is slowly disappearing from our lives.

Ach gottegot…Maar hij gaat nog verder. Je een hernia tillen aan platen is een voorrecht!!

As an aging DJ who's been a professional in the art of spinning records for over 20 years there is always the temptation to switch to digital from vinyl. [...] I understand that the DJ does not want to carry heavy records anymore as I'm so there myself but the DJs are getting paid a hell of a lot of money for this small piece of labour. Too much to ask?

Also, the actual playing of vinyl, the looking through the record box for that tune you love, pulling it out of a well designed sleeve & throwing it onto the turntables is also an interactive thing with the crowd which the dancing public love to see.

Nee sorry Mr C, maar wij zitten echt niet wachten op hoe jij een plaat uit een hoes tovert, maar je krijgt een pluim voor de moeite.

Lees ook:Top 500: Olav Basoski – Waterman
Lees ook:Moslims en Christenen niet veilig voor Moby
Lees ook:Filmpje: Nutteloos maar leuk: de Vinyl Killer
Lees ook:Dave Clarke houdt het op techno
Lees ook:Daft Punk: de samples ontrafeld

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mr C op de bres voor vinyl

 1. Jordi

  wat een sneu figuur. lekker zeulen met je platenkoffer. pff ik werd er altijd gek van. ik zie alleen maar voordelen in het digitale. maarja daar denken een hoop anders over.

    /   Reply  / 
 2. marque

  kanzlooz! heb mr C hoog zitten, maar het krampachtige vast houden aan vinyl van hem (en je hebt meer van die navelstaarders) is seau 2001.

  het gaat om het resultaat op de dansvloer, en niet om de dragers die je daar voor nodig hebt!

  lang leve de vooruitgang!!

    /   Reply  / 
 3. -spaceman-

  Ach kom aan, die ouwe rot is zo gek nog niet… Hij heeft het over de kunst van het draaien van vinyl… jij zal het toch ook moeilijk hebben om je oude gewoontes te breken, of om je heen te zien dat het word verpest… Ik begrijp em nog wel… Dat zorgt er niet voor dat mijn mening is verandert ofzeau, ik vind die hele discussie namelijk ook bullshit… ach ja, binnenkort is iedreen een dj!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>